Coronadictatuur, links of rechts?

Door Karel Beckman

24 augustus 2022

Is de coronadictatuur links of rechts? Is het doel totalitaire eenheidsworst (links) of meedogenloze uitbuiting uit winstbejag (rechts)?

Er is binnen het coronaverzet veel aandacht voor de rol van de miljardairs, het World Economic Forum, George Soros, Bill Gates, de Rockefellers, de bankiers, Blackrock, Vanguard, de Big Tech magnaten, en natuurlijk Big PHARMA. Zij zouden aan de touwtjes trekken en uit zijn op globalistische wereldheerschappij.

Dat is ongetwijfeld waar. Maar laten we de rol van 'links' ook niet vergeten. De Chinese Communistische Partij is de aanstichter geweest van de lockdowns, en heeft deze geëxporteerd naar Italië (via Italiaanse communisten en radicaal-linkse partijen) en andere westerse landen. (Zie Michael P. Senger en bijvoorbeeld Thierry Baudet, Het Coronabedrog). 

De as D66-GroenLinks-PvdA (en hun equivalenten in het buitenland, zoals Justin Trudeau, Jacinda Ardern, de Spaanse arbeiderspartij, de Amerikaanse Democraten, enzovoort) blazen hun partijtje mee en staan net als het grootkapitaal te popelen om klimaat lockdown in te voeren en boeren, vissers en het MKB weg te vagen. De ergste linkse fascisten zitten in Duitsland waar SPD-Gezondheidsminister Karl Lauterbauch nu al heeft aangekondigd de bevolking de hele winter te willen knechten en de 'ongevaccineerden' tot Untermenschen te degraderen.

Ik moet bekennen dat ik in mijn intellectuele strijd tegen dictatuur altijd meer oog heb gehad voor de linkse dan de rechtse variant. Misschien niet terecht, maar ik heb links altijd gevaarlijker gevonden. Links heeft volgens mij een beter verhaal, meer dan rechts gebaseerd op het morele gelijk, en daardoor overtuigender.

Hoe ziet dat linkse totalitarisme eruit? Het is beschreven in talloze dystopische en utopische werken, zoals die van Huxley, Orwell, Plato, Edward Bellamy, Thomas More en vele anderen. Het is vooral collectivistisch van aard. 

In Campanella's utopie Zonnestad uit 1602, weet de Grote Leider alles over het leven van zijn onderdanen, dankzij een netwerk van informanten en wijkhoofden. Iedereen draagt identieke kleding. Vrouwen krijgen de doodstraf als ze 'opsmuk' dragen. Kinderen houden iedere dag militaire oefeningen. Ten tijde van de Sovjet-Unie stond er een standbeeld van Campanella in het Kremlin.

Dit collectivistische ideaal is ook herhaaldelijk in de praktijk gebracht, door lieden als Lenin, Stalin, Mao, Kim Il-sung, enzovoort. Misschien het meest huiveringwekkende voorbeeld is dat van de Rode Khmer, een groepje in Frankrijk opgeleide intellectuelen die in Cambodja het onbedorven communistische aards paradijs wilden vestigen. 

Het regime van Pol Pot verbood: televisie, film, post, internationaal telefoonverkeer, kranten, tijdschriften, boeken, scholen, ziekenhuizen, godsdienst, geld, banken, bedrijven, restaurants, winkels, privé-maaltijden, namen (iedereen moest afstand doen van zijn naam), gezinsleven (kinderen mochten niet bij hun ouders blijven, echtparen mochten niet bij elkaar blijven), muziek, reizen, hand-in-handlopen, Boeddhistische tempels, fietsen, auto's, brommers. In veel plaatsen in Cambodja lieten de Khmers alle rijke mensen, ambtenaren, studenten, juristen, artsen, leraren, priesters, buitenlanders en minderheden executeren.

Het doel van dit alles: totale gelijkschakeling. De afschaffing van het individu en daarmee van het gezin, de familie, de gemeenschap, recht, kunst, liefde, fantasie, geluk, verdriet - met andere woorden, het menselijk leven zelf - te vervangen door een zielloze heilstaat van inwisselbare robots.

Het regime van Pol Pot bleek niet levensvatbaar. Maar het regime van lockdowns, social distancing, maskers, spuiten, QR-codes, digitale ID's, internet-censuur, demonisering, propaganda, gedragsmanipulatie, criminalisering van onafhankelijke artsen, juristen en wetenschappers, komt in essentie op hetzelfde neer. 

Het zou goed kunnen dat het Bill Gates en zijn rechtse' vrienden zijn geweest die de coronadictatuur hebben geïnitieerd. Maar zeker is dat linkse ideologen meteen instinctief begrepen dat hier een gouden kans lag om hun eigen doelstellingen te verwezenlijken. Een kans die ze met beide handen hebben aangegrepen.

Of het ze gaat lukken, hangt van onszelf af. Ze hebben één machtig wapen. De meeste mensen zijn te goed, te onschuldig, te naïef om te begrijpen wat deze fanatici drijft. Wie mij niet gelooft, wie denkt dat dit soort mensen niet bestaat, dat 'onze' machthebbers (links of rechts) niet zo zijn, raad ik aan een keer een geschiedenisboek te lezen.

Over de auteur

Karel Beckman is freelance journalist en auteur van een van de weinige oorspronkelijk Nederlandstalige libertarische boeken: De Staat Voorbij (Aspekt, 2017).

Hij is tevens mede-auteur, met Frank Karsten, van De Democratie Voorbij (2011).

Zijn nieuwste, nog niet uitgegeven boek is het Engelstalige Freedom of Government – The New Human Right, te vinden op zijn website thefriendlysociety.nl.

Volg hem op Twitter (@FreedomofGovt)

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl