Quizzen

's Wereld Kleinste Politieke Quiz
Bij deze quiz beantwoordt u slechts tien korte vragen waarna duidelijk wordt in welke mate u autoritair bent, centrist, progressief, conservatief, liberaal, of libertarisch. Klik hier om de quiz te downloaden en/of te printen. Handig om altijd bij de hand te hebben -- brengt gegarandeerd een discussie op gang!

Egoïsme Quiz
Henry Sturman werd geïnspireerd door de Kleinste Politieke Quiz en maakte zijn eigen versie van de quiz waarin ook de principiële kanten van vrijheid worden getest. Doe de quiz en krijg een interactieve uitslag te zien. Daarnaast heeft hij een interactieve Egoïsme Quiz ontwikkeld waarin uw egoïsme in termen van eigenbelang en andermans belang wordt getest. In hoeverre bent u egoïstisch en wat voor type bent u?

Politopia
Politopia is een denkbeeldig eiland waar elk gebied zijn eigen soort overheid heeft. Door een aantal vragen te beantwoorden komt u erachter in welk gebied u woont.

Libertarian Purity Test
Bryan Caplan heeft de Libertarian Purity Test gemaakt, waarmee aan de hand van 64 ja/nee-vragen wordt vastgesteld hoe ideologisch puur u bent in uw libertarisme. Doe de test hier.

Distributive Justice Test
In deze test kunt u erachter komen waar u staat op het gebied van inkomensherverdeling. Bent u het eens met Rawls beroemde 'Original Position' gedachte-experiment? Ziet u meer in strict egalitarisme? Of bent u toch een libertariër , en als dat zo is, bent u dan een linkse of een rechtse libertariër? In deze test komt u erachter, en via deze pagina's kunt u wat meer over de theorie achter de verschillende posities lezen.

Klassiek liberale kwis
Nova Civitas heeft een nieuwe politieke quiz ontwikkeld. Met deze opinietest willen ze op een leuke en eigentijdse wijze het klassiek liberalisme opnieuw in het centrum van het politiek-ideologisch debat gooien. Beantwoord 30 vragen en kom er achter hoe liberaal u bent.

Holocausts of Communism Test
Hitler, Stalin, Mao... 6 miljoen, 65 miljoen, 35 miljoen... Je leest wel eens wat cijfers, maar hoe verhielden die leiders zich werkelijk tot elkaar? We kennen in het Westen de misdaden van Hitler vrij goed, maar wat weten we eigenlijk van de misdaden die in naam van het communisme gepleegd zijn? Doe de Holocausts of Communism Test en zie in 40 schokkende vragen de gruwelen van het communisme aan je voorbij trekken.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl