Overheid maakt zich zorgen over financieel gedrag jongeren

Door Redactie

10 maart 2010

Terwijl ze zelf een schuld heeft van 366 miljard Euro.

Het Parool meldt:

Om jongeren te leren verantwoord met geld om te gaan is woensdag de campagne Zonder cash ben je nergens van start gegaan. Deze campagne moet jongeren in tussen de 12 en 19 jaar leren verantwoord met hun financiën om te gaan.

Volgens initiatiefnemer CentiQ, Wijzer in geldzaken, is dit hard nodig. Een derde van de jongeren vertoont financieel risicovol gedrag; ze hebben schulden of spelen om geld. Twee derde van de jongeren vindt het moeilijk om met geld om te gaan, zo blijkt uit eerder onderzoek van de organisatie.[...] Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en heeft als doel de consument financieel bewuster te maken. Wijzer in Geldzaken vertegenwoordigt 45 bedrijven en instellingen, waaronder de Consumentenbond, de Belastingdienst en het Nibud. (ANP)
De schulden van de overheid (staatsschuld) bedragen momenteel 366 miljard Euro, oftewel meer dan 22.000 Euro per persoon. Logisch dus dat de overheid zich gekwalificeerd acht om jongeren - die zowel de rente op als aflossing van diezelfde overheidsschuld voor een groot deel voor hu rekening zullen moeten nemen - financieel advies te gaan geven.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl