Een staatsgreep in Amerika

Door Ingezonden

5 oktober 2008

Bekend auteur Naomi Wolf geeft in een briljante en angstaanjagende analyse aan wat zich nu in de VS aan het voltrekken is, hoe groot en urgent het probleem is, en ook welke rol de bailout hierin speelt.

Eerder berichtte MeerVrijheid over Naomi Wolfs boek waarin ze de tien stappen op weg naar de politiestaat schetst. In de onderstaande video geeft ze aan wat er in de afgelopen maanden voor serieuze stappen zijn gezet.De tien stappen

1. Zorg voor een afschrikwekkende binnen-en buitenlandse vijand (zoals terroristen, of Irak en Iran)

2. Creëer een gulag (zoals Guantanamo Bay en andere kampen die nu in de VS worden gebouwd)

3. Creëer een paramilitaire klasse (zoals Blackwater USA en andere groepen die bijvoorbeeld al bij de Katrina-ramp zijn ingezet)

4. Ontwikkel een binnenlands surveillance systeem (zoals het afluisteren van telefoons, het meelezen van e-mails, etc.)

5. Val burgergroeperingen lastig (door bijvoorbeeld te infiltreren in vredesbewegingen)

6. Pak mensen zomaar op en laat ze zomaar weer vrij (zoals bijvoorbeeld gebeurt bij mensen die op de terroristen watch list staan)

7. Richt je op bepaalde belangrijke individuen (zorg er bijvoorbeeld voor dat kritische rectoren, professoren, journalisten enzovoorts ontslagen worden of geen nieuw werk kunnen vinden)

8. Controleer de pers (pak onder het mom van staatsveiligheid of andere redenen journalisten op, of verspreid zelf onware berichten en andere propaganda)

9. Noem het verraad wanneer mensen het niet met je eens zijn (zoals George W. Bush bijvoorbeeld sinds 2006 via de Military Commisions Act het recht heeft om willekeurig wie een 'enemy combatant' te noemen en op te pakken)

10. Roep de noodtoestand uit en schort daarmee de normale juridische procedures uit (de John Warner Defense Authorization Act of 2007 geeft de president veel meer macht over de Nationale Garde en meer macht om zelf de noodtoestand uit te roepen waarna hij de Nationale Garde kan laten doen wat ie wil waar ie maar wil )
Lees hier meer over de stappen die de Amerikaanse regering al heeft genomen.

Koen Swinkels

Gerelateerde links:
- Crisis en de staat
- De politiestaat is dichterbij dan je denkt, Paul Craig Roberts
- Nederland politiestaat?
- Daily Show satire over de politiestaat 
- Zo ziet een politiestaat eruit
- Zo ziet een politiestaat eruit - deel 2

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl