'Amerikaanse overheid betrokken bij smokkel nucleaire technologie'

Door Justin Raimondo

9 januari 2008

Klokkenluider Sibel Edmonds, een voormalig vertaalster voor de FBI, beschuldigt hooggeplaatste medewerkers van de Amerikaanse overheid ervan met buitenlandse agenten samengezworen te hebben om Amerikaanse nucleaire geheimen te stelen en ze op de zwarte markt te verkopen. Alsof dit nog niet erg genoeg is, is er ook een direct verband met de terroristische aanslagen op 11 september, 2001.

Hieronder vindt u enkele door MeerVrijheid vertaalde fragmenten uit een artikel dat Justin Raimondo afgelopen maandag schreef over deze zaak op Antiwar.com.


De Times schrijft:
Edmonds beschrijft hoe agenten van buitenlandse inlichtingendiensten de steun van Amerikaanse officials kregen bij het opzetten van een netwerk van spionnen in gevoelig liggende militaire en nucleaire instituten. 

Op de vele uren van afgetapte telefoongesprekken hoorde ze naar eigen zeggen bewijs dat een bekende hooggeplaatste official in de U.S. State Department betaald werd door Turkse agenten in Washington die informatie verkochten aan kopers op de zwarte markt, zoals Pakistan. De naam van die official, die een reeks hoge functies heeft bekleed binnen de overheid is bekend bij The Sunday Times. Hij ontkent de beschuldigen met klem. Maar Edmonds zei: 'Hij hielp, in ruil voor geld, een betere positie en politieke doeleinden, buitenlandse agenten tegen het Amerikaanse belang in, door zwaar geclassificeerde informatie aan hen toe te spelen, niet enkel vanuit de State Department maar ook vanuit het Pentagon.

Ze beweert ook dat de FBI bezig was bewijs tegen hooggeplaatste officials in het Pentagon - waarvan enkele alom bekende  - die buitenlandse agenten hielpen, te verzamelen. Wanneer al deze informatie die de FBI over deze zaak heeft bekend wordt gemaakt zul je erg hooggeplaatste officials strafrechterlijk vervolgd zien worden", zo stelde Edmonds.

Edmonds bracht al deze zaken onder de aandacht van wetgevers, en de Amerikaanse media, en verschillende nieuwsorganisaties dienden rapporten in totdat een federale rechter, zonder precedent, een zogenaamde 'gag order' instelde. Edmonds' verhaal was te radioactief: als de bevolking kon weten wat zij weet, dan zou volgens de Amerikaanse overheid de nationale veiligheid in gevaar komen. Maar nu spreekt Edmonds zich toch voor een deel uit, en wat ze te zeggen heeft is op zijn minst verontrustend te noemen.

Edmonds heeft één naam genoemd van de officials in kwestie: Marc Grossman, een voormalig Amerikaans ambassadeur in Turkije, assistent minister voor Europese Zaken tijdens Bill Clintons presidentsschap, en onderminister voor politieke zaken tussen 2001 en 2005. Grossman is nu vice-president van de The Cohen Group, een consultancy firma opgericht door Bill Clintons voormalig staatssecretaris van defensie William S. Cohen.

Marc Grossman

Edmonds stelt dat er een internationaal netwerk bestaat dat nucleaire geheimen smokkelt. Dit netwerk wordt geassocieerd met de inlichtingendiensten van Pakistan, Turkije en Israël en het wordt ze toegestaan om zonder problemen in Amerika te werken. Onze overheid, zo stelt ze, weet er alles van maar om de buitenlandse overheden te vriend te houden, staat het toe dat dit enorme criminele netwerk ongestoord haar activiteiten kan uitvoeren, inclusief het witwassen van geld, het smokkelen van verdovende middelen, en spionage met als doel het stelen van Amerikaanse nucleaire technologie. 

Als vertaalster voor de FBI had Edmonds de taak om vele uren van afgetapte telefoongesprekken tussen Turkse officials en Pakistani, Israëliërs en Amerikanen die allen doelwit waren van FBI-onderzoek, af te luisteren. Duizenden uren van afgetapte gesprekken legden een netwerk van spionnen bloot in verschillende militaire en academische instituten die te maken hadden met nucleaire technologie. Edmonds geeft ons de details via de Times:
Edmonds stelt dat er elke maand verschillende transacties van nucleair materiaal plaats vonden, waarbij de Pakistani de uiteindelijke kopers waren. 'Het netwerk leek informatie te verkrijgen van elk nucleair agentschap in de V.S.,' zei ze.

'Ze werden geholpen door Marc Grossman, de hooggeplaatste official van het State Department die enkele van hun spionnen - voornamelijk PhD studenten - van 'security clearance' voorzag zodat ze in gevoelige faciliteiten voor nucleair onderzoek konden werken. Het nucleaire laboratorium in Los Alamos in New Mexico dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van de Amerikaanse nucleaire afschrikking zat hier ook bij. [...]
Een enorme criminele onderneming die ondersteund werd door tenminste drie buitenlandse veiligheidsdiensten die samenwerkten met hooggeplaatste Amerikaanse officials waaronder alom bekende namen - als dit waar is, is het het verhaal van het decennium. Maar dit is nog niet alles. Het meest angstaanjagende aspect van dit labyrinteske netwerk van buitenlandse agenten en hun Amerikaanse partners, is de vele verbanden die er bestaan met terroristische organisaties, in het bijzonder met al-Qaeda.

Om te beginnen wordt Generaal Ahmad [hoofd van de Pakistaanse inlichtingendienst ISI en voornaamste persoon in dit samenzweerdersnetwerk] ervan verdacht net vóór de aanslagen op 9-11 grote hoeveelheden geld overgemaakt te hebben naar Mohammed Atta's (één van de kapers op 9-11) rekening in Dubai. De Times bericht: 'Na 9-11 werd een aantal van de betrokken buitenlandse agenten opgepakt ter ondervraging op de verdenking dat zij van de aanval af wisten of zelfs de terroristen geholpen zouden hebben.'

Pakistaanse en/of Turkse agenten die gearresteerd of vastgehouden werden na de terroristische aanslagen op 9-11? Wel, dat is de eerste keer dat ik dat hoor. Maar de Amerikaanse autoriteiten zetten wel een grote groep Israeliërs vast, waaronder deze mensen, en hield ze enkele maanden vast voordat ze werden uitgeleverd aan aan hun geboorteland.  

Wat nog alarmerender is, is de reden dat Edmonds de Times benaderde met haar verhaal, "na het lezen over een al-Qaeda terrorist die onthullingen deed over zijn rol in het trainen van enkele van de kapers terwijl hij in Turkije was.' Dat is een verwijzing naar dit verhaal dat op 2 november in de Times gepubliceerd werd, en waarin de details van de carrière van één van de topmensen van Al Qaeda, Louai al-Sakka, beschreven wordt. Hij beweert enkele van de kapers getraind te hebben in een trainingskamp buiten Istanbul in een recreatiegebied in de Yalova bergen. 


Dat is erg opmerkelijk: een trainingskamp voor Moslim fundamentalisten in een land dat bestuurd wordt door een fanatiek seculier leger dat zulke activiteiten normaliter niet zou tolereren. Zoals de Times het stelt: "Turkse inlichtingendiensten wisten dat er ongewone militant Islamitische activiteiten plaatsvonden in de bergen van Yalova waar Sakka zijn kamp had opgezet. Maar zij vormden op dat moment geen gevaar voor Turkijke.' 

Geen gevaar voor Turkije? Dat klopt: het doel van de terroristen was de V.S.! De rekruten van Al Qaeda werden specifiek gekozen door de top van al-Qaeda - oftewel Bin Laden - om de terroristische aanvallen op het World Trade Center uit te voeren. Dat ze onder het oog van onze NAVO partners in Ankara werden getraind lijkt bizar - tot men Sibel Edmonds' verhaal serieus begint te nemen. Dan vallen alle puzzelstukjes van dit verschrikkelijke beeld op hun plaats. 

De donkerste geheimen over 9-11 liggen begraven aan het einde van het spoor dat Edmonds in haar verklaring uittzet. Zoals Luke Ryland, de belangrijkste expert op het gebied van Edmonds' verhaal schrijft
Het artikel van de Times gaat over iets dat ik 18 maanden geleden al beschreef. Onmiddelijk na 9-11 arresteerde de FBI een groep mensen die ervan werden verdacht iets te maken te hebben met de aanslagen - hieronder waren 4 medewerkers van mensen die door de FBI al intensief werden gevolgd. Sibel hoorde de verdachten tegen Marc Grossman zeggen: 'We moeten ze uit de V.S. krijgen zodat ze hun verhaal niet kunnen vertellen.' Grossman faciliteerde hun vrijlating uit de cel en de verdachten konden onmiddellijk het land verlaten zonder dat ze verder onderzocht of ondervraagd werden.  

Laat me dit nog eens benadrukken: de op twee-na-belangrijkste persoon op de State Department faciliteerde de onmiddellijke vrijlating van verdachten van de aanslagen op 9-11 op verzoek van mensen die hoofddoelwit waren van onderzoek door de FBI.'
Corruptie en een enorme 'cover-up' in de hoogste overheidskringen - Amerika's nucleaire geheimen en technologie die op grote schaal geplunderd worden en via een netwerk dat opgezet werd door zogenaamd bevriende landen aan onze vijanden verkocht worden, terwijl de dreiging van nucleair terrorisme over ons land heen hangt als een dikke mist van angst, en oorlogszuchtige politici ons proberen angst aan te jagen zodat we hen volgen - als zelfs maar de helft van wat Edmonds beweert, waar blijkt te zijn, dan zitten we allemaal in heel grote problemen. 

Lees verder.

Justin Raimondo

Gerelateerde links:
- het artikel in de Times
- interviews met Sibel Edmonds 

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl