'Het gaat steeds beter'

Door Redactie

31 december 2007

Op dinsdag 8 januari 2008 zal Frank Karsten, voorzitter van de Stichting MeerVrijheid, een voordracht houden in Den Haag over de steeds beter wordende situatie in de wereld. Ook in 2008 zijn er veel redenen voor optimisme.

De media en allerlei NGO's zoals Greenpeace geven ons dagelijks het idee dat het steeds slechter gaat met de wereld en dat de mensheid de aarde aan het vernietigen is. De aarde raakt overbevolkt, bossen verdwijnen in hoog tempo, energiebronnen en grondstoffen raken op, dierensoorten sterven uit, de armoede en honger worden groter, drastische klimaatverandering is aan de gang, de woestijn rukt op, et cetera. Maar is dat werkelijk het geval? Zijn deze doemscenario's werkelijkheid?

Frank Karsten betoogt dat er juist reden is voor optimisme over de mensheid, onze welvaart en het milieu en onderbouwt dat met feiten en statistieken. Het ging de afgelopen eeuw steeds beter en deze trend zal zich hoogstwaarschijnlijk in versneld tempo voortzetten in de 21ste eeuw. Op 8 januari om acht uur 's avonds spreekt hij hierover onder de titel 'Het gaat steeds beter'.

Over de spreker
Frank Karsten is oprichter van de Stichting MeerVrijheid, een stichting die zich inzet voor een grotere economische en persoonlijke vrijheid in Nederland. Zijn eerdere pessimisme over de situatie in de wereld heeft de afgelopen jaren plaatsgemaakt voor optimisme. Deze positieve visie vindt hij belangrijk om uit te dragen omdat naar zijn mening teveel mensen hun levensgeluk laten beïnvloeden door allerlei onjuiste doemscenario's.

Lokatie
Libertarische Partij
p/a Haags Juristen College
Landgoed Marlot
Leidsestraatweg 77A
2594 BB 's-Gravenhage

T 070-4262600
F 070-4262610Routebeschrijving
Locatie en routes
Let op! Wie een Navigator gebruikt moet niet de Leidsestraatweg maar de Hofzichtlaan 1 invoeren!
De gemeente heeft namelijk de toegang vanaf de drukke Leidsestraatweg naar de oprijlaan van Landgoed Marlot afgesloten.

Vanuit de richtingen Amsterdam (A4), Utrecht (A12), Rotterdam (A13) en Delft (A4):

U neemt afrit 8 van de A4 (Den Haag Leidschenveen), waarna u rechtsaf de N14 richting Wassenaar kiest. Na drie tunnels gaat u links richting Den Haag Mariahoeve en bij de eerstvolgende stoplichten (schuin tegenover een Texaco pompstation) rechts de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor  liggen.

Bij file op de A4 voor Den Haag kunt u ook de volgende route via de A44 kiezen:

Vanaf de A44 uit de richting van Wassenaar bereikt u ons door voorbij Wassenaar Kerkehout, ter hoogte van Van der Valk Hotel Bijhorst rechts te houden om daarna vlak voor een groot viaduct linksaf te slaan richting Den Haag Mariahoeve. Bij de stoplichten gaat u rechtdoor de Bezuidenhoutseweg op en bij de eerstvolgende stoplichten (schuin tegenover een Texaco pompstation) rechtsaf de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor.

Vanuit het Centrum van Den Haag:

U rijdt de Bezuidenhoutseweg enkele kilometers af, Paleis Huis Ten Bosch voorbij, totdat u rechts een Texaco pompstation ziet. Hier slaat u linksaf de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor.

Parkeren
Parkeren kunt u voor het bruggetje (bij het bord ‘Landgoed Marlot’) op de Hofzichtlaan, of achterlangs op eigen terrein, wanneer u nog drie keer linksaf slaat. Het Haags Juristen College vindt u niet in het hoofdgebouw, maar in het belendende koetshuis.

Met het openbaar vervoer:
Na aankomst op Den Haag CS op het perron met de roltrap naar boven naar het busstation
( http://www.htm.net/smartsite.dws?goto=6968 )

(Driestrippenreis:)

Bus 24: (elk kwartier) vertrekt om 19.40 u. van perron A en komt om 19.55 u. aan bij halte Saffierhorst. U stapt daar uit en slaat linksaf de Hofzichtlaan in die u helemaal afloopt tot u bij een voetgangersbruggetje aankomt dat u oversteekt naar het Landgoed.
Bus 90: (elk uur) vertrekt om 19.34 u. en komt om 19.41 u. aan bij halte Viaduct. Daarna slaat u rechtsaf de Zijdelaan in en de tweede straat rechts, de Hoogwerflaan, die u afloopt tot aan de Hofzichtlaan op welk punt u rechtsaf gaat  en het voetgangersbruggetje oversteekt de ingang van het Landgoed in.
Bus 43: (elk half uur) vertrekt om 19.24 u. en komt om 19.34 u. aan bij halte Hofzichtlaan - Texaco pompstation. U stapt daar uit, loopt naar de kruising en slaat linksaf de Hofzichtlaan in die u helemaal afloopt tot u bij een voetgangersbruggetje aankomt dat u oversteekt naar het Landgoed.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl