Cabaretier Ewout Jansen bedreigd door moslims

Door Redactie

23 januari 2007

De vrijheid van meningsuiting staat weer eens zwaar onder druk. Grappen maken over de islam blijkt wederom levensgevaarlijk in Nederland.

Humor en islam verdragen elkaar slecht. Volgens een woordvoerder van de Assoenna moskee in Amsterdam moet cabaretier Ewout Jansen dood als hij doorgaat met grappen maken over geiten neuken en de islam. Ewout, van het cabaretduo Ewout & Etienne, wordt na en tijdens optredens regelmatig bedreigd door moslims. De 23-jarige rechtenstudent, die twee jaar geleden de publieksprijs won op het Groningse studentencabaretfestival, weigert echter om zijn moslim-mopjes te censureren.

De cabaretier ontving verschillende verbale bedreigingen waaronder de cabareske: "De islam is geen geweldadige godsdienst. En anders sla ik je in elkaar". Helaas was die niet zo cabaresk bedoeld.

 

Progressieve cabaretiers als Youp van 't Hek, Freek de Jonge en Javier Guzman mogen dan nog zo shockerend of taboedoorbrekend willen zijn, de islam laten ze wijselijk met rust. Ewout zegt dan ook in het interview dat hun thema's open deuren zijn.

Gerelateerde link:
- Het zelfde videofragment maar dan op de site van Youtube

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl