In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon

Door Redactie

22 maart 2002

Bart Croughs schreef een bijzonder leesbaar boek dat helaas niet meer in de winkel verkrijgbaar is: "In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon (1995)". Het is een humoristische en felle aanval op het links intellectuele denken in Nederland en legt op zeer leesbare wijze de inconsequenties ervan bloot. Bart heeft gelukkig enkele exemplaren achtergehouden en verkoopt deze tegen een dagprijs (relatief duur dus). Maar voor mensen die zich een hekel hebben aan politieke correctheid en (linkse) ideologieen is het boek een pareltje en dus elke euro waard. Op de website kunnen aspirant-kopers gebruik maken van "Try before you buy". Het bijzondere aan het boek is dat het niet verouderd raakt. Ook na 7 jaar blijken de thema's in het boek zeer herkenbaar en spelen ze nog steeds in de hedendaagse Westerse samenleving. Zo wordt in het boek gerept over de eerdere malversaties van Tara Singh Varma.

Van de achterkant:

Waarom wonen voorstanders van immigratie zo vaak in buurten waar geen allochtoon te bekennen is? Waarom mogen mannen wel en vrouwen niet besneden worden? Waarom moeten hetero's van de staat een condoom gebruiken terwijl het risico op aids te verwaarlozen is? Waarom horen we nog dagelijks over de slavenhandel door het Westen en zwijgt men in alle talen over dezelfde praktijken bij de Arabieren?

In een van de meest politiek incorrecte boeken van de laatste decennia houdt Bart Croughs het geaccepteerde politieke geloof van de linkse intellectuelen tegen het licht. De wegen van politieke taboes die mensen als Bolkestein schroomvallig betreden, stormt Croughs onvervaard op. Met sardonisch genoegen legt deze treiteraar pur sang de paradoxen van het linkse denken bloot. Bart Croughs (1966) is afgestudeerd in de filosofie. Hij was hoofdredacteur van het tijdschrift Reactie.

"Een provo van de jaren negentig [...] kan erg goed schrijven [...] wel hard. Als ik Croughs lees, voel ik me zelf heel progressief". - Theo van Gogh in een prettig gesprek

"Op een welsprekende manier wordt de vloer aangeveegd met de linkse intelligentsia." - Frank van Zijl in de Volkskrant

"Scherpe pen [...] ongewone felheid en passie." - Henk Steenhuis in HP/De Tijd

[...] rancune van de verongelijkte kleinburger [...] achterbuurtfilosofieën" - Parmentier


MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl