Organisatie wil nieuwe maatschappijen stichten op de oceaan

Door Ingezonden

20 april 2008

MOUNTAIN VIEW, CALIFORNIE. The Seasteading Institute heeft vandaag bekend gemaakt dat het is opgericht om permanente, autonome oceaangemeenschappen te stichten om experimenten en innovatie mogelijk te maken met verschillende sociale, politieke en juridische systemen.

Het zal voortborduren op en een uitbreiding zijn van het werk van Patri Friedman en Wayne Gramlich, auteurs van “Seasteading: A Practical Guide to Homesteading the High Seas”.

"De publieke sector is tegelijk de grootste industrie ter wereld en de minst innovatieve, dankzij een barrière om toe te treden en het niet weg kunnen lopen van haar klanten waarbij vergeleken elk privaat monopolie verbleekt”, zegt Patri Friedman, algemeen directeur van TSI. “De wereld heeft een nieuw politiek model nodig waarbinnen een divers ecosysteem van aanbieders een variëteit aanbiedt van instellingen die zich ontwikkelen om hun burgers te dienen.

De open oceanen, de laatste grens van de wereld, zijn de ideale plaats om deze visie van een betere wereld te kunnen steunen.

De open oceanen, de laatste grens van de wereld, zijn de ideale plaats om deze visie van een betere wereld te kunnen steunen. We zullen, door het veilig en betaalbaar te maken om over deze grens te gaan, mensen de vrijheid geven de overheid te kiezen die ze willen in plaats van vast te zitten aan de overheid die ze krijgen.”

Om de organisatie van de grond te helpen krijgen heeft zakenman en filantroop Peter Thiel The Seasteading Institute 500.000 dollar toegezegd. Hij zegt: “Het versnellen van innovatie verandert de wereld razendsnel; The Seasteading Institute zal helpen meer van die innovatie naar de publieke sector te brengen, waar het van levensbelang is. Over tientallen jaren zullen zij die terugkijken op het begin van deze eeuw begrijpen dat Seasteading een logische stap was om het ontwikkelen van  efficiëntere, praktischer publieke sectoren overal te wereld aan te moedigen. We maken een fascinerende gebeurtenis mee: de aard van de overheid staat op het punt fundamenteel te veranderen.”


Het Instituut zal zich in het begin richten op drie belangrijke gebieden:   
  • Gemeenschap: Het bouwen van een netwerk van potentiële bewoners die geinspireerd zijn door de mogelijkheden van seasteading en die de vaardigheden en bronnen hebben om levendige nieuwe gemeenschappen te stichten,
  • Onderzoek: Het onderzoeken van de belangrijkste voorwaarden om seasteading veilig en betaalbaar te maken, zoals ontwerp van de constructie, politieke haalbaarheid en infrastructuur (energie, warmte, voedsel) en het vooruithelpen van seastead-technologieen door onafhankelijk onderzoek en samenwerkingen.
  • Bouwen: Bewijzen dat de missie haalbaar is door een veilige, kosten-effectieve, schitterende seastead te bouwen, gebaseerd in de Baai van San Francisco en in staat om naar de open oceaan te varen.  

Voor meer informatie, zie de website van het Instituut: www.seasteading.org. Dit is een vertaald persbericht.

Pamela Hemelrijk schreef eerder een column over Seastead.

Gerelateerde links:
- Begin je eigen land!
- Secession.net
- Vrijheid in Kleine Staten: Secessie
- Secessie.nu, een Vlaamse website die de afscheiding van Vlaanderen bepleit
- Over Centralisering en Afscheiding
- Hans-Hermann Hoppe over Oorlog, Terrorisme en de Wereldstaat
- Walter Block: De oorlog van St. Abraham en het huidige buitenlandse beleid

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl