Free State Project bij Twee Vandaag

Door Redactie

25 juli 2004

Het Free State Project krijgt nu ook in Nederland aandacht. Twee Vandaag heeft een verrassend positieve reportage over het project waarbij 20.000 vrijheidslievende mensen naar New Hampshire verhuizen om daar te proberen politieke macht te verkrijgen om hun omgeving zo vrij mogelijk te maken. Natuurlijk is het Twee Vandaag niet bekend dat de principes van 'limited government' niet nieuw zijn, maar in een lange intellectuele traditie staan en ook in het Amerika ten tijde van de Amerikaanse Revolutie tot aan de Oorlog voor Zuidelijke Onafhankelijkheid met succes in de praktijk werden gebracht. Maar het zij ze vergeven.

'Ze houden niet van belastingen, wel van wapens, prostitutie en andere uitingen van hun zelf gekozen vrijheid. Wat begon als verzamelplaats op internet is uitgegroeid tot een ware volksbeweging. Met een paar duizend lotgenoten trekken ze zich terug in de bossen van New Hampshire, om daar te werken aan hun Free State.

Het bedenken is één, het in praktijk brengen kan -inderdaad- alleen in Amerika. Ze noemen zich de Freestaters en zullen noch Bush, noch Kerry in het zadel helpen bij de verkiezingen in november. Voor 6000 van deze wel heel vrije geesten is het inmiddels een way of life...hun Free State hebben ze voorlopig gevonden in de staat New Hampshire. Correspondent Greet de Keyser ging erheen, op zoek naar vrijheid op z’n Amerikaans.
'

Kijk hier voor de reportage.

Gerelateerde links:
- Staat der libertariërs
- Free State Project Update

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl