Duitsers in aanval op drugsbeleid Nederland

Door Redactie

25 februari 2002

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Duitse regering frontaal de aanval inzet op het Nederlandse drugsbeleid.

Berlijn dringt aan op een duidelijke koerswijziging, omdat de bondsrepubliek wordt overstroomd door verdovende middelen.

Minister Otto Schily (Binnenlandse Zaken) doet het gedoogbeleid af als een `idealistische voorstelling van zaken'. ,,De gedachtengang dat men de problemen door de vrije en liberale verstrekking van drugs kan oplossen, werd tot nu toe niet bevestigd''.

Schily vergat te melden dat de huidige Duitse oplossing, repressie, ook geen vruchten heeft afgeworpen. Toch heeft Nederland ook last van haar eigen liberale drugsbeleid, nog afgezien van het buitenlandse gezeur hierover. Net zoals vrouwen uit Spanje naar Nederland komen voor een abortus komen buitenlandse drugsgebruikers naar Nederland. Dat kan, bv in geval van psychotische junks, overlast veroorzaken.

Wanneer drugs meer geliberaliseerd worden in het buitenland, wat wel eens onvermijdelijk zou kunnen zijn, krijgt Nederland minder te maken met drugstoerisme.

Erik van Ree van het Comite voor Recreatief Drugsgebruik (CRD) schreef eerder een vlammend pleidooi voor het recht op de eigen roes. Eveneens van zijn hand is een voorstel om het recht op drugsgebruik toe te voegen aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (in PDF)

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl