MeerVrijheid lanceert Vrijheid Radio

Door Redactie

15 februari 2005

Afgelopen zaterdagmiddag om 17.00 uur werd de tweede aflevering van Vrijheid Radio de ether ingezonden. Vrijheid Radio is een initiatief van Stichting MeerVrijheid en beoogt op een prettige manier onze ideeën over vrijheid onder de aandacht te brengen van mensen die wellicht weinig op internet vertoeven of die niet zo van lezen houden.

Vrijheid Radio wordt wekelijks uitgezonden onder de vlag van Branding Radio die het radiostation exploiteert. De presentatie wordt gedaan door Frank Karsten en Henry Sturman. Techniek is in handen van Yuri Koerts en Johan Jongepier.

De uitzending is te beluisteren in de regio Haarlem op FM frequentie 106.2. Op de website kunt u een afbeelding van het ontvangstgebied zien. Alle uitzendingen zullen ook via deze website te beluisteren zijn via MP3 formaat (Vrijheid Radio is nog op zoek naar een serieuze vrijwilliger die handig is in het bewerken van geluidsbestanden zoals het knippen, comprimeren en converteren).

Format
De tweede uitzending is hier te beluisteren (25 Mb). In deze aflevering:

  • De presentatoren bespreken actuele ontwikkelingen op politiek en maatschappelijk gebied.
  • Marcel Roele wordt geinterviewd over vrijheid van meningsuiting
  • Een interview met ondernemer Arjan Yspeert over problemen die MKBers ervaren door wet-en regelgeving van de overheid.
  • Een radiocolumn van Henry Sturman getiteld "Communistische toestanden"
  • Tussen de thema's door muziek

Radiostations die toekomstige afleveringen van Vrijheid Radio tevens via hun eigen zender wensen uit te zenden zijn van harte welkom. Zij worden uitgenodigd contact met de op te nemen.

Playlist
  • Grace Jones - Pull up to the bumper
  • Simply Red - Fake
  • Lovin' Spoonful - Summer in the city
  • Eagle-Eyed Cherry - Save Tonight
  • Air - All I need
Uitbreiding activiteiten
MeerVrijheid werkt hard aan de verspreiding van het vrije gedachtegoed. Naast de populaire website (inmiddels zo'n 2000 bezoekers per dag), het politiek café, de folders, merchandise en voordrachten is Vrijheid Radio wederom een initiatief dat aangeeft dat MeerVrijheid op de goede weg is, dat onze organisatie steeds professioneler wordt en dat onze boodschap aan kracht wint. Sympathie voor onze inspanningen is echter niet voldoende. Wij zijn afhankelijk van hardwerkende vrijwilligers en broodnodige donaties van sympatisanten. Willen wij onze boodschap verder uitdragen dan is uw hulp noodzakelijk.

Per aflevering van Vrijheid Radio zijn de onkosten ongeveer 65 Euro. Voor zo'n 50 afleveringen per jaar komt dat op € 3250. Steun dus ons werk door een donatie te doen. Bankrekeningnummer 33 44 26 839 tnv Stichting MeerVrijheid in Amsterdam. o.v.v. 'Donatie Vrijheid Radio'. Bij voorbaat hartelijk dank.

Gerelateerde link:
- Verspreidingsgebied Vrijheid Radio via de ether

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl