Europa bankroet?

Door Redactie

25 mei 2004

In VPRO's Tegenlicht van afgelopen zondag spraken Jim Rogers en Marc Faber, twee uiterst succesvolle investeerders en publicisten, en Antony Burgmans, president-directeur van Unilever over de economische toekomst van Europa. Rogers probeerde zich te laten overtuigen dat het zin heeft om in Europa te investeren op de lange termijn. Faber en Burgmans leken niet in die missie te slagen.

Het gesprek ging onder andere over de problemen van pensioenen en de verzorgingsstaat, over Europese bureaucratie, populisme, de euro, over een te veel aan vakantiedagen en een te weinig aan hard werken, over immigratie, en over Aziatische landen die wellicht in rap tempo de nieuwe grote economische mogendheden kunnen worden. Interessant was ook dat Marc Faber zich in het gesprek omschreef als anarchist. Al met al een boeiend gesprek dat op de site van Tegenlicht te bekijken valt. Op die site staan ook eerdere gesprekken met en reportages over Jim Rogers, naar wie ook op Mises.org en Lewrockwell.com wel eens verwezen wordt.

Meervrijheid.nl roept overigens bezoekers op links in te sturen naar interessante artikelen of programma's in andere media die gaan over onderwerpen als libertarisme, (Oostenrijkse School) economie, technologische ontwikkelingen en andere vrijheids-issues.


MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl