Dierenliefhebbers

Door Bart Croughs

23 april 2004

De Tweede Kamer heeft een nieuwe onderdrukte minderheid ontdekt: het dier.

Wat de politici boven alles dwars zit is dat mensen zomaar ongestraft seks kunnen hebben met dieren. Dat gaat nu veranderen. CDA en PvdA willen dat seks met dieren verboden is als dat ten koste gaat van de gezondheid van het dier. LPF, SP en Groen Links willen een algeheel verbod, zelfs als de gezondheid van het dier geen schade ondervindt van de menselijke liefdesbetuigingen.

Opmerkelijk. Het welzijn van een dier aantasten (opsluiten, castreren, afslachten, enzovoorts) met als doel het dier op te eten wordt acceptabel geacht, maar wanneer het welzijn van een dier wordt aangetast ter bevrediging van de seksuele driften, moet dat ineens verboden worden. Waarom? Is het voor de dieren echt prettiger om te worden opgesloten, afgeslacht en opgegeten dan te worden gepenetreerd?

Vlees eten is natuurlijk lekker, maar noodzakelijk om te overleven is het niet. En het is evident dat liefhebbers van dierenseks ook veel plezier beleven aan hun bezigheden. Als hun voorkeur wordt ontdekt zijn de sociale gevolgen niet gering; hun plezier in dierenseks zal dus zeker even groot zijn als het plezier dat vleeseters beleven aan het eten van dieren. Waarom dan seks met dieren verbieden, en het afslachten en opeten van dieren niet?


Geen probleem…
Waarschijnlijk zit dat als volgt. De onzinnige campagne voor dierenrechten van Paul Cliteur en anderen heeft bij de Tweede Kamer de wens doen postvatten om op te treden als redder der dieren. Tevens zijn er in de Tweede Kamer heel wat meer vleeseters dan liefhebbers van dierenseks.

De uitkomst ligt dan voor de hand: je maakt inbreuk op andermans plezier, en laat tegelijkertijd je eigen plezier ongemoeid. Ook onder de kiezers bevinden zich vele malen meer vleeseters dan liefhebbers van dierenseks; het verbod op dierenseks gaat dus niet ten koste van de stemmen en de populariteit.

Kortom, je kan jezelf op de borst kloppen als nobele dierenbeschermer, en tegelijkertijd ‘s avonds fijn je stukkie vlees blijven eten. Wat wil een mens nog meer?

Bart Croughs

Deze column verscheen eerder in HP/De Tijd

Gerelateerde link:
- Minister wil verbod op seks met dieren

Over de auteur

Bart Croughs (1966) is een van de vruchtbaarste libertarische geesten van Nederland. Hij is afgestudeerd in de filosofie en was voorheen hoofdredacteur van het tijdschrift "Reactie".

Bart Croughs schreef het boek "In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon". U kunt het bestellen bij Lulu.com of delen ervan hier lezen. Het is een humoristische en felle aanval op het links intellectuele denken in Nederland en legt op zeer leesbare wijze de inconsequenties ervan bloot.

Verder schreef hij voor Playboy zijn eigen column in de periode van maart 1997 tot en met augustus 1998. Gedurende enkele jaren had Croughs een column in het opinieweekblad HP/de Tijd.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl