Enjoy Capitalism

Door Redactie

2 juli 2004

Als een rode lap op een stier. Dat effect heeft het nieuwe en razend populaire "Enjoy Capitalism" t-shirt van MeerVrijheid vaak op mensen. Nu het zomer is bieden wij een mooi product om op te vallen op het strand, op het terras of bij de barbeque.

Let op!!!
T-shirt is inmiddels niet meer voorradig.
U kunt helaas niet meer bestellen!

Unfortunately, we are out of stock. No orders accepted anymore!


Dat het t-shirt veel reacties ontlokt is een goede zaak want het kapitalisme wordt ten onrechte voor alle kwaad in de wereld verantwoordelijk gehouden. Zeehondjes die neergeknuppeld worden? De oorzaak is kapitalisme. Inflatie? Schuld van het kapitalisme. Milieuvervuiling? Kapitalistische ondernemers zijn wederom de boosdoeners. Zoals overheid en democratie vaak worden gezien als panacee voor alle maatschappelijke kwalen en problemen, zo wordt het kapitalisme gezien als de bron van alle aardse ellende. Het wordt tijd dat dat krachtig wordt tegengesproken. Kapitalisten aller landen verenigt u en laat zien dat u er bent en waar u voor staat!

Waar kapitalisme voor staat
Dus wie het t-shirt draagt en aangesproken wordt door tegenhangers van kapitalisme krijgt daarmee de gelegenheid juist de goede eigenschappen en resultaten ervan naar voren te brengen. Zeg dan dat kapitalisme staat voor vrijheid en vrijwilligheid. Voor de vrijheid handel te drijven in de producten en diensten die jezelf kiest en tegen de prijs die jezelf accepteert. Dat alleen kapitalisme je de mogelijkheid biedt om meester te zijn over je eigen bezittingen en de vruchten van je arbeid. Dat kapitalisme vrede, welvaart, orde en welzijn brengt. Dat kapitalisme met name goed is voor de mensen aan de onderkant van de samenleving en hen de kans geeft zichzelf op te werken. Dat de afgelopen decennia miljarden mensen toegetreden zijn tot het systeem van vrijhandel (China, India, voormalig Oostblok) en daarmee hun welvaart en welzijn hebben vergroot.

Wat kapitalisme niet is
Kapitalisme moet niets hebben van corporatisme. Een vorm van economisch fascisme waarbij het bedrijfsleven priviliges verkrijgt via de staat. Kapitalisme staat ook niet voor de macht van de sterkste. In tegenstelling tot andere systemen krijgt juist binnen het kapitalisme de sterkste en rijkste niet het recht anderen te dwingen of de bezittingen van anderen af te nemen. Kapitalisme staat ook niet gelijk aan het systeem in de V.S. waar de staat in hoge mate het economische leven beheerst via privileges, subsidies, handelsbelemmeringen, importquota's, importheffingen, prijsmanipulatie, geldontwaarding en vriendjespolitiek. Kapitalisme staat voor de zekerheid van bezit en de vrijheid om te handelen en te kiezen.

Kwaliteit
190 gram
Dubbele opdruk (goed bestand tegen wassen)
Zeefdruk
Merk: Fruit of the Loom

Tevreden gebruikers
VVD-zaalvoetbalteam Enjoys Capitalism

Maten
Momenteel is het t-shirt in de maten M, L, XL en XXL verkrijgbaar.

Prijzen (inclusief verzendkosten binnen Nederland):
1 t-shirt : € 15
2 t-shirts: € 28
3 t-shirts: € 40

Hoe te bestellen?
Betalen kan via een bankoverschrijving of via PayPal. Voor PayPal-betalingen klikt u op de afbeelding rechts. Voor overschrijvingen via de bank maakt u het bedrag over op:

Rabobank Rekeningnummer xx xx xx xx xxx
t.n.v. Stichting Meervrijheid, Amsterdam

For international orders: SwiftCode: RABONL2U
For international orders within Europe please add € 1.50 per t-shirt for extra shipping costs.

Bij "Omschrijving" de gewenste maat of maten (XL, L of M) vermelden en het verzendadres. Op het bankafschrift wordt het adres namelijk niet vermeld.

Levertijd
Normaal bedraagt de levertijd enkele dagen maar deze kan in geval van een geringe voorraad tot twee weken uitlopen.

Veel draagplezier!

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl