Presentator Rosenmöller

Door Redactie

12 januari 2004

Je hebt het toch maar zwaar als je verdediger bent van de zwakkeren in de samenleving en hoeder van het behoud van het groene hart van Nederland. 13 of 14 jaar lang moet je met gepaste verontwaardiging in het parlement ten strijde trekken tegen de kapitalistische en egoïstische wolven waar onze samenleving door vergiftigd worden en als je al die ellende hebt doorstaan loop je weer de kans dat je televisiepersoonlijkheid van het jaar gaat worden, met al die ellendige bekendheid die dat dan weer met zich mee kan brengen.

Ondertussen blijft het schip met Eurootjes je haventje maar binnen varen en kun je je boodschap voor een betere wereld met vooral betere mensen blijven verkondigen. De zwaarte van het bestaan moet voor Paul Rosenmöller ondraaglijk zijn, maar manmoedig houdt hij stand.

Zo vertelde hij laatst bij ontbijtelevisie dat de Ikon hem had gevraagd om een televisie-programma te presenteren. En met de nederige bescheidenheid die inmiddels zo karakteristiek is voor Paul wist hij te melden dat juist hij tijdens de gesprekken met pakweg Lubbers en prinses Irene die ene belangrijke vraag wist te stellen. Die vraag die karakteristieken naar boven wist te halen van de geïnterviewde persoon waarvan je niet vermoedde dat hij of zij ze bezat. Want ook een persoon als Lubbers, schijnt over een menselijke kant te beschikken. En dat weet alleen Paul naar boven te halen.

In feite is hij een Godsgeschenk voor de hele natie want tussen al de oppervakkigheid en de waan van de dag waar we bij de televisie mee overspoeld worden is er nu een kwaliteitsprogramma gepresenteerd door een topinteviewer, Paul himself. Ik verzin het niet zelf, het komt bijna letterlijk uit zijn eigen mond. Ik ben ook altijd dankbaar dat er voor mensen als Paul en consorten tijd wordt vrijgemaakt om genoeg reclame voor zichzelf te maken.

Ik weet niet of ik, zoveel kwaliteit op het scherm wel kan verdragen, dus misschien wordt het wel veel zappen tussen Patty Brard en Paul, om de boel een beetje in evenwicht te houden.

Gabriella

Gerelateerde link:
- IKON
- Pauls huis in lelieblank Driebergen
- Van bloedrood tot groenlinks

Gabriella studeerde Japans in Leiden. In principe was zij altijd overtuigd van het “objectieve” karakter van onze Nederlandse pers en media. Toen zij echter deelnam aan de discussiesite van de Volkskrant merkte zij tot haar stomme verbazing dat de redactie hele zinnen uit haar betoog verwijderde wanneer zij kritiek op de pers uitte of de aanval opende op Rob Oudkerk. Gabriella is inmiddels genezen van haar geloof in de objectieve pers, iets waarvan zij achteraf ook erkent dat het een beetje dom was. Het ergert haar dat alternatieve meningen zo weinig aan bod komen in de media en mede daarom lucht zij haar hart zo af en toe op Meervrijheid.MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl