Openingsbijeenkomst Bastiat Stichting

Door Redactie

20 oktober 2003

Op woensdag 19 november aanstaande vindt de openingsbijeenkomst van de Frédéric Bastiat Stichting plaats. Paul Cliteur, lid van de Raad van Aanbeveling van de Bastiat Stichting en bekend uit onder meer het tv-programma Buitenhof, zal een lezing geven over de proliferatie van grondrechten.

Er bestaat tegenwoordig een neiging bij mensen om alles wat ze willen of nodig hebben te vertalen in termen van een recht. Waar constituties van oudsher alleen negatieve rechten betroffen (een recht op een privé-sfeer, waar overheidsingrijpen niet is toegestaan) staan er nu steeds vaker positieve rechten in (rechten die een actief ingrijpen van de overheid vereisen). Cliteur legt uit waarom dit een probleem is.

Programma:
19.30 uur:    Zaal open
19.55 uur:    Welkomstwoord door René van Wissen, voorzitter Bastiat Stichting
20.00 uur:    Lezing Paul Cliteur
20.30 uur:    Vragen en discussie
21.00 uur:    Borrel in CREA Café
22.00 uur:    Einde bijeenkomst

Datum:
Woensdag 19 november aanstaande

Locatie:
Stichting CREA, Turfdraagsterpad 17, Amsterdam (vlak bij de UvA)

Bereikbaarheid:
CREA is het handigst te bereiken met tramlijn: 4, 9, 16, 20, 24 of 25 vanaf Amsterdam Centraal Station. Klik hier voor een routebeschrijving.

Het aantal plaatsen voor de bijeenkomst is beperkt, dus als u verzekerd wilt zijn van een plaats geeft u zich dan zo snel mogelijk op via info@bastiatstichting.nl. Consumpties zijn voor eigen rekening. De toegang is gratis.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl