Mannen achter het aanrecht

Door Redactie

27 februari 2003

Voorstanders van overheidsbetutteling, feminisme en de vervrouwelijking van mannen kunnen tevreden zijn. LPF-staatssecretaris Phoa van Emancipatie en Familiezaken is vandaag een voorlichtingscampagne begonnen die mannen moet aansporen meer te gaan strijken, zorgen en afwassen. Werden voorheen vrouwen tegen hun zin het huis uitgejaagd door allerlei propaganda, nu wordt aan het hoofd van de man gezeurd opdat hij zijn huwelijkse plichten verrijkt met traditionele vrouwenarbeid. Hun eigen wensen zijn blijkbaar minder belangrijk dat wat de overheid wenst als gelijkheidsideaal.

Naast de campagne, met onder andere radio-en televisiespots, advertenties en een internetsite, komen er een internationaal onderzoek en een Europese conferentie in 2004. De campagne getiteld "Mannen in de hoofdrol" (die hadden ze toch al?) kost een luttele 10 miljoen euro en over anderhalf jaar wordt gekeken hoeveel mannen hun eigen wensen vaarwel hebben gezegd.

Misschien is het een idee om een soortgelijk bedrag uit te geven aan een campagne tegen overheidspaternalisme (of zou dat maternalisme moet gaan heten?). Maar waarschijnlijk is dat bedrag niet genoeg om ook maar een mager resultaatje te boeken.

Gerelateerde links:
- Campagnesite: Mannen in de hoofdrol
- RTL Nieuws: Campagne moet mannen achter het aanrecht brengen
- Bart Croughs: Langs de meetlat
- Bart Croughs: Emancipatie
- Bart Croughs: Vrouwendag

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl