Wil de echte wolf in schaapskleren opstaan?

Door Gabriella

12 februari 2003

Ik blijf me verbazen over de zogenaamde "intelligentsia" van Nederland. Hou me ten goede het is niet zo dat ik het selecte gezelschap van schrijvers en pers en ander volk dat zich voor het publiek als intellectuele elite presenteert zelf zo zou omschrijven, want persoonlijk heb ik niet zo´n hoge pet op van mensen die zichzelf verdenken van "superieure denkkwaliteiten" en ik ben al helemaal niet onder de indruk als de oogkleppen voor de ogen van dergelijke denktanken tot zulke proporties zijn uitgegroeid dat je er spontaan de Twin Towers weer mee zou kunnen opbouwen.

Ik hoorde iemand zeggen dat hij het wel zinvol vond als men in Nederland eens wat meer een publiek debat over de motieven van de Al Quaida zou voeren. Dit in verband met eventuele terroristische aanslagen die in dit gezapige "polderland" zouden kunnen plaatsvinden. Zou het echt zo zijn dat zelfs in dit poldermodel "slechte mensen slechte plannen aan het beramen zijn?". Foei de gedachte alleen al. Nee ik hou me liever vast aan de wijze woorden van een "Terrorisme Expert" van een paar weken geleden (twee dagen later werd hij trouwens als "crisis expert" aangedragen bij een ander Item van Nova, wel handig zo´n multifunctionele expert), die wist te melden dat Nederland teveel een polderland was om serieus te maken te krijgen met terroristische aanslagen. Kijk dit zijn nu de wetenswaardigheden waar ik wat mee kan, de analyses van een polder terrorisme/crisis expert. Kunnen we weer lekker verder dommelen onder onze polderdekbedjes.

Het publieke debat over de motieven van terroristische aanslagen, zou dat kans van slagen hebben?? Ik ben een beetje cynisch, misschien, heel misschien als je erop zou blijven hameren als het hier om een heel heel klein clubje van fundamentalisten gaat en er vooral ten allen tijden blijven benadrukken dat de Islam er helemaal niets maar dan ook helemaal geen sikkepit mee te maken heeft, dan zou je het kunnen proberen. Maar dan krijg je een heel vreemd debat, ik heb er eerlijk gezegd een heel hard hoofd in, want een debat voeren over geloofsaspecten die ook maar in de verste verte iets met de Islam te maken zouden kunnen hebben is gedoemd te worden overschreeuwd en vertroebeld door moslims en de oogklepdragende medemens ( en het lijkt af en toe wel of heel Nederland met oogklepjes op geboren wordt.)

Ik heb vernomen dat er ook een AEL (Arabisch Europese Liga) in maart in Nederland opgericht gaat worden. Interessante ontwikkeling? Ik heb de heer Abou Jahjah een aantal malen op de televisie bewonderd, bewonderd vooral om de manier waarop hij de publiciteit weet op te zoeken en op de manier waarop deze meneer het woord grondwet, met zo´n dikke vette Vlaamse W weet uit spreken. Je kunt dat woord niet vaak genoeg voorbij laten gaan, moeten hij en zijn Spindokters gedacht hebben, die "Ollanders" zijn daar toch zo trots op. Het moet gezegd, zijn Vlaams is geweldig, en zijn retorische talenten zijn fenomenaal. En het belangrijkste van al, hij weet de oogklepdragende medemens op een sublieme manier om de tuin te leiden. Het werkt echt, vaak vermelden dat je een democraat bent en je komt weg met dubieuze "ondemocratische" uitspraken en ongetwijfeld zeer ondemocratische motieven tot het opzetten van een dergelijke beweging.

Ik herinner me de intellectuele elite ten tijden van de opkomst van Fortuin, men wist niet hoe hard er geschreeuwd moest worden dat we hier nu te maken hadden met een "racist, fascist, een wolf in schaapskleren, en weet ik veel wat nog meer", en ik heb mijn best gedaan hoor indertijd om hem een "slip of the tongue" te horen maken waardoor zijn "werkelijke" motieven aan het daglicht zouden komen want ook ik loop liever met de kudde mee dan tegen de stroom in., maar ondanks verwoede pogingen, het lukte me niet. Afijn dat hoofdstuk hebben we nu wel gehad denk ik en velen zullen dat beamen maar hoe komt het toch dat ik als ik een Libanese Belg de meest dubieuze "ondemocratische" dingen hoor verkondigen dat het plotsklaps lijkt alsof de progressieve oortjes verstopt zitten met halal worstjes en dat er slechts gerept wordt over charme en talent en nooit over een "wolf in schaapskleren of racist".

Een paar voorbeeldjes van uitspraken van een moslim democraat: "Assimilatie(integratie) is fascisme" "segregatie moet bevorderd worden", slechts moslims kunnen lid worden van de AEL. Vervolgens vermeldt het "sneuvelstatuut" van de beweging dat gescheiden vrouwen geen aanspraak kunnen maken op een bijstanduitkering, zij zouden moeten worden onderhouden door hun ex. Indien de scheiding veroorzaakt zou worden door overspel van de kant van de vrouw zouden ze helemaal geen aanspraak kunnen maken op welke sociale zekerheid dan ook. Bij een interview met Rottenberg (NOVA) (Rottenberg vroeg om zijn commentaar omtrent het Interview met Ayaan Hirsi Ali in de Trouw), zei Dhr. Jahjah met een ongekende felheid tot twee keer toe dat Ayaan Hirsi Ali haar mond moest houden, ze mocht niets zeggen over de Islam. En dat is dan een echte democratische moslim in hart en nieren? De vraag of hij zich nu in eerste instantie democraat voelt of moslim weet hij ook weer op sluwe wijze te omzeilen, voor de democratische "Ollanders" kan hij moeilijk verkondigen dat hij zich vooral moslim voelt en voor de moslims kan hij onmogelijk verklaren dat de democratie geprefereerd wordt boven de Koran.

Hanneke Groenteman, Willem Oltmans en Hubert Smeets, ze zijn allemaal zeer gecharmeerd van Dhr Abou Jah, Jah. Ze hebben er vertrouwen in dat de beweging in staat zal zijn om het gevoel van onvrede bij een groot gedeelte van de allochtone medemens op een democratische manier te kanaliseren. Hubert Smeets wist zelfs in de Groene Amsterdammer te vermelden dat Abou Jahjah wijselijk zijn mond had gehouden over Ayaan in tegenstelling tot de aanhang van Ayaan, die niet wisten hoe hard ze moesten janken. Hij had ten tijden van het interview met Rottenberg zeker zijn oogklepjes in de juiste positie en was zo onder de indruk van het democratische aura van Abou dat hij was vergeten de halal worstjes uit de oorschelp te verwijderen.

Ik heb ook groot vertrouwen, ik heb er groot vertrouwen in dat als een partij als de AEL mee zou doen in komende verkiezingen en zetels zou behalen (waar ik van overtuigd ben) dat men dan via zeer democratische weg met behulp van de progressieve oogklepsympathisant de democratie vakkundig om zeep probeert te halen. Ik denk dat men zich er het eerst op kan gaan storten om het vrouwelijk gedeelte van de bevolking weer een beetje in toom te krijgen, die moeten gewoon hun mond houden en een sluier erover en daarna ach, onder een totalitair regime ben je volledig vrij om al die verfoeilijke progressieve elementen die tegenstrijdig zijn met je eigen reactionaire ideeën te verwijderen. Leve de totalitaire democratie!!!!!!!!!

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl