Betaalt u ook zo graag mee aan campagnevoeren?

Door Gabriella

22 januari 2003

De laatste tijd schijnen er aardig wat spotjes op de radio te verschijnen waarin Milieu Defensie de zwevende kiezer helpt om zijn/haar keuze in de komende verkiezingsstrijd te bepalen. Nieuwsgierig als ik ben naar de motieven van een ieder die zich geheel belangeloos inzet voor de goede zaak. surf ik even naar de site van de hoeders van het Groene hart. Milieu defensie voert actie en ik citeer van de site :

Zwevende' actievoerders in stationshal Utrecht CS
Milieudefensie helpt twijfelende kiezer een handje
Amsterdam, 21 januari 2003 --- Twaalf actievoerders van Milieudefensie, voorzien van vleugels en een groot stempotlood, zweven op dit moment rond in de stationshal van Utrecht Centraal. Zij trekken de aandacht van andere zwevende kiezers onder de reizigers. Zestig actievoerders van Milieudefensie delen pamfletten uit met een oproep aan de reizigers om morgen geen stem uit te brengen op de regeringspartijen CDA en VVD. Milieudefensie heeft een maand lang actie gevoerd tegen deze partijen vanwege hun dramatisch slechte milieubeleid. '


Toch wel sympathiek, al die groenhartige betrokken burgers en buitenlui die zich zorgen maken over de keuze van de gemiddelde besluiteloze Zwever. Onmiddellijk doemt bij mij de onsympathieke praktische vraag op , "Waar zouden die broodnodige centen voor al die spotjes en acties vandaan komen? Gelukkig blijft mijn vraag niet lang onbeantwoord, een verdere blik op de site en ik heb het gevonden, een speciale subsidiewijzer: Daarin wordt haarfijn uit de doeken gedaan hoe je in het kader van "pak-`m-beet maatschappelijk belang" wat overheidsgelden los kunt peuteren. Millieudefensie betaalt zijn acties, gedeeltelijk uit subsidie-gelden.

Elke willekeurige belastingbetaler is in feite onbewust een Milieu-defensieveling. Ik denk dat veel CDA- en VVD leden oprecht dankbaar zullen zijn dat zijzelf mee-financieren aan het klein en overzichtelijk houden van hun eigen partij.

Zou het Volkert van der G clubje (Milieu-offensief) ook door de overheid worden gefinancierd?

Milieudefensie

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl