Mijn opiniegoeroe

Door Gabriella

19 januari 2003

Ik kijk elke ochtend trouw naar ontbijttelevisie, en elke week is hij er weer, mijn opiniegoeroe, Rutger van Zanten heet hij, en hij werkt oorspronkelijk bij de Wereldomroep als politiek verslaggever. Maar de Wereldomroep is gelukkig niet egoïstisch en hij mag een paar keer per week komen opdraven bij Ontbijttelevisie en daar zijn zegje doen voor televisiekijkend Nederland. Het is niet moeilijk in te schatten naar welke zijde van het politieke spectrum Rutgers voorkeur uitgaat. Twee minuutjes luisteren naar zijn gekeuvel en zelf een mini-brein kan tot de conclusie komen dat hij zeker niet rechts zal stemmen.

Rutger heeft zich de afgelopen kabinetsperiode groen en geel geërgerd aan de verruwing en verharding in de politiek. Hij vindt het allemaal onfatsoenlijk en weinig chique, gelukkig maakt Rutger standvastig elke week rechtse politieke partijen en de daarbijbehorende "domme" sympathisanten op een hele fatsoenlijke manier met de grond gelijk en zoals een fatsoenlijk iemand betaamt steekt hij een veer in het achterwerk van linkse politici. Laat het maar aan Rutger over om een objectief oordeel te vellen over de politieke ontwikkelingen, maar die objectiviteit is Godzijdank voorbehouden aan bijna alle politiek commentatoren.

Vanochtend wist Rutger ons te vertellen dat Wouter Bos nu wel zegt dat hij geen Premier wordt maar na de laatste opiniepeilingen zal hij vast wel overstag gaan want, en nu komt weer zo'n typische Rutger-benadering:"Het hele Volk schreeuwt om Wouter als minister president".

He gelukkig, het hele volk, zou ik daar ook bij horen? Rutger, mijn held, weet ik eindelijk op wie ik moet stemmen. Kunnen we Rutger geen president maken? Hoeven we nooit meer zelf na te denken, dat doet Rutger wel voor ons.

Gabriella schreef eerder de Cursus "Politiek Correct Bewustworden"

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl