Militante tomaten bedreigen Nederland

Door Henry Sturman

17 januari 2003

Nu de SP op ongeveer 20 zetels in de peilingen staat lijkt het een week voor de verkiezingen een goed idee om nogmaals te wijzen op de 6 wonderen van het socialisme:

1. Er is geen werkloosheid, maar niemand werkt
2. Niemand werkt, maar iedereen krijgt betaald
3. Iedereen krijgt betaald, maar er is niets dat je kunt kopen met het geld
4. Niemand kan iets kopen, maar iedereen bezit alles
5. Iedereen bezit alles, maar niemand is tevreden
6. Niemand is tevreden, maar 99 procent van de mensen stemt voor het systeem

Het programma van de SP is er vrij duidelijk over dat ze centrale planning door de overheid wensen over een groot deel van de keuzes van hun burgers: van onderwijs tot waar en hoe iedereen woont. Gekoppeld uiteraard aan nog hogere belastingen dan we al hebben. De overheid heeft immers zo ernstig gefaald dat we het alleen kunnen oplossen door nog meer van ons zuurverdiende geld in haar bodemloze put te storten.


Klik voor vergroting
Helaas is er echter een fout opgetreden bij de posterproductie bij de SP. Hun posters vermelden abusievelijk dat ze voor sociale opbouw zijn in plaats van dat ze heel veel wat op de markt tot stand komt willen afbreken, zoals hun verkiezingsprogramma wel eerlijk vermeldt. Daarom vindt u hier een speciaal door Meervrijheid gemaakte verbeterde poster, die volgens ons op een duidelijke manier het SP-programma samenvat. Uiteraard is dit ook een goede indicatie van waar GroenLinks voor staat, dat immers een gematigde versie van de SP is (zijn alle andere partijen tegenwoordig daar weer een gematigde versie van?).

Zie ook eerdere artikelen op Meervrijheid:
- Zes wonderen van het socialisme
- De maakbare samenleving is een totalitaire samenleving
- De SP: De rode wolf gooit zijn schaapskleren langzaam af
- Een mooie grijze wereld

Over de auteur

Henry Sturman studeerde technische natuurkunde in Delft. Hij is freelance auteur voor o.a. HP/De Tijd en is actief binnen de Nederlandse libertarische beweging.

Sturman is eigenaar van Sturman Enterprises, een Haags bedrijf dat diensten verleent op het gebied van automatisering en internet.

Op zijn homepage kunt u meer over hem lezen.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl