Nederland politiestaat

Door HJ

1 januari 2003

Is Nederland al een politiestaat of alleen maar op weg er naar toe? Er zijn al zoveel dingen die niet mogen of wel moeten, dat die grens niet ver meer weg is.

Deze ontwikkeling gaat nu een flinke impuls krijgen doordat de politie opdracht krijgt om jaarlijks 180.000 boetes meer binnen te halen. En minstens 40.000 gevallen meer moeten bij justitie worden aangebracht.

Agenten die te weinig bekeuringen maken worden gestraft.

Het zal niet de bedoeling zijn dat de burgers nu meer misdaden moeten begaan om de politie aan hun doelstelling te laten komen. De politie zal die aantallen moeten halen door nog meer achter de burgers aan te gaan. Meer parkeerbonnen, meer bonnen voor te hard rijden. En er ligt een heel terrein bloot door fietsers zonder achterlicht te vangen.

Daardoor zal het opsporen van echte moeilijke misdaden wel in het gedrang komen, want voor het oplossen van één verkrachting, moord of inbraak heb je relatief veel tijd nodig. En dan kom je niet aan je aantal!

Het instellen van nog een paar anonieme kliklijnen kan ook nog helpen.

De politie neemt al een voorschot, want ze heeft alleen al in Rotterdam en Den Haag ruim 300 kinderen gearresteerd die een dag te vroeg vuurwerk afstaken.

Wat wordt de volgende stap?

Gerelateerde links op www.libertarian.nl:
-Verzorgingsstaat is Politiestaat!
-Burgers bespied - opkomst van de digitale politiestaat

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl