In de Noord-Koreaanse Gulag

Door Redactie

11 mei 2006

Noord-Korea is 's werelds laatste ware Stalinistische regime. In het grootste deel van de wereld is het communisme (een 'pure'(?) vorm van Socialisme) dood, of tenminste in alles behalve misschien in naam. Maar in Noord-Korea hebben de totalitaire controles en een bizarre ideologie de instorting van de Sovjetunie, de globale golf van democratisering en liberalisering, de politieke transformatie van Zuid-Korea en de dood in 1994 van dictator Kim Il Sung overleefd. Zoals bijna alles in het land is ook haar naam "de Democratische Volksrepubliek van Korea" een bizarre, Orwelliaanse leugen.

Zoals een goed stalinist betaamt predikt Kim Jong Il (als oudste zoon van Kim Il Sung de huidige machthebber) de bescheidenheid, laat zijn volk verhongeren (volgens Elsevier stierven de afgelopen jaren minstens 2 miljoen mensen) en vergeet zichzelf niet. De goedbedoelende dictator laat zich graag vervoeren in zijn limousines. Met zijn Zwitserlevengevoel zit het ook wel goed, de man heeft namelijk voor slechtere tijden nog enkele miljarden dollars klaar liggen in de kluizen het Alpenland.

Noord-Korea huisvest enkele van de meest medogenloze politieke gevangenissen. Sun-ok Lee, een vroegere vrouwelijke gevangene van de politieke gevangenis Kaechon, brengt een verkillend ooggetuigeverslag;


De Grote Leider, Kameraad Kim Il Sung helpt en instrueert de boeren

"Een gevangene heeft geen recht te spreken, lachen, zingen of in een spiegel te kijken. De gevangenen moeten knielen en hun hoofden ver naar beneden buigen wanneer zij geroepen worden door een wacht, zij kunnen niets zeggen behalve om gestelde vragen te beantwoorden. De babies van vrouwelijke gevangenen worden gedood wanneer zij geboren worden. Gevangenen moeten 18 uur per dag werken. Het herhaalde nalaten om de werkquota's te halen betekent een week in een strafcel. Een gevangene moet haar menselijke waarden opgeven. Toen ik werd bevrijd schreeuwden zowat 6.000 gevangenen, zowel mannen als vrouwen, en pleitten met me in hun harten om de buitenwereld op de hoogte te brengen van hun lijden. Hoe kan ik hun ogen ooit vergeten, de ogen van de staartloze dieren?"

Gerelateerde links:
- "Inside the Gulag"
- Noord -Korea in het CIA Factbook.

Dit bericht is een bewerking van een ouder bericht van libertarian.nl.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl