De SP: De rode wolf gooit zijn schaapskleren langzaam af

Door Kim Winkelaar

9 december 2002

Dat de SP een Maoïstische partij is kan iedereen weten.

Gezien de opkomst van deze partij in de peilingen beseft blijkbaar niet iedereen wat dat inhoudt. De grote roerganger van de SP heeft dat ook lange tijd kunnen verbergen. Met zijn mediagenieke optredens heeft hij een groot deel van de bevolking kunnen overtuigen van zijn integriteit en betrouwbaarheid. Jawel, onze Jan heeft het beste voor met ons land, en vooral met de zwakken in onze maatschappij.

Maar wat zijn de consequenties van het SP-beleid? Die zijn niet alleen nadelig voor de rijken, nee, die zijn uiteindelijk nadelig voor iedereen. Gelukkig lijkt het erop dat de SP het niet volhoudt om de communistische achtergrond te verbergen. Langzaam komen er scheurtjes in de vermomming van Jan en consorten.

Zo lezen we plotseling in de krant: "Als het aan SP-leider Jan Marijnissen ligt, komt er een verbod op het gebruik van benzine, diesel en steenkool. Daarmee wil hij gebruikers dwingen gebruik te maken van alternatieven, zoals auto's op elektriciteit." (Bron: TC Tubantia)

Lees het nog maar een keer over als u het niet gelooft: Jan Marijnissen wil benzine en diesel verbieden! Wat u daarna moet doen met uw dankzij BPM, BTW en tal van andere belastingen enorm dure auto, dat zoekt u zelf maar uit. Het is te hopen dat u een cabriolet rijdt, daar kunt u tenminste nog een mooie plantenbak van maken.

Het is slechts één van de absurde ideeën van de SP. Maar wel één dat duidelijk aangeeft hoe het met de realiteitszin van die partij gesteld is. De SP zoekt oplossingen voor problemen in het verbieden van dingen. De schijnbaar makkelijkste weg.
Maar: een verbod biedt nooit een oplossing. Meer verbieden betekent dat er meer controle nodig is. Meer controle betekent extra ambtenaren, die ook weer gecontroleerd dienen te worden. En wie mag dat betalen? De weg naar meer bureaucratie en belasting is met goed bedoelde verboden geplaveid.

Het is te hopen dat de kiezers die nu nog van plan zijn de SP te steunen heel goed weten op wat voor partij ze stemmen. Gelukkig lijkt het erop dat de SP langzaam haar ware gezicht laat zien. De rode wolf in schaapskleren zal, mits de kiezers het rode gevaar inzien, niet uitstijgen boven het formaat van een korenwolf.

Grote versie poster, 16 Kb, 300x509 pixels

Over de auteur

Kim Winkelaar (1971) studeerde politicologie en bestuurskunde in Leiden. Hij is werkzaam als account manager in de ICT, en is bestuurslid van de TufTuf-club, een belangenvereniging van automobilisten.

Dankzij een brede interesse en een aangeboren hekel aan hypocrisie schrijft hij, met de nodige humor, over tal van uiteenlopende problemen. Problemen die in zijn visie veelal veroorzaakt worden door linkse politici en een te machtige overheid.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl