Hollandse Perestrojka

Door Hans Bennink

31 oktober 2002

Progressieven behandelen burgers bij voorkeur als gedeeltelijk handelingsonbekwamen. Het komt er in feite op neer dat je niet in staat wordt gesteld om op eigen initiatief je geld uit geven. Ja, een gedeelte mag je houden, namelijk hetgeen overblijft om in je eigen onderhoud te kunnen voorzien. En wat dan nog rest is nog wat zakgeld.

Het allerergste is het feit dat de linkse overheid ons eigen geld gebruikt voor de indoctrinatie van het volk. Weliswaar niet met van die fraaie Sovjet-posters en dito retoriek, maar met subtiele mediacampagnes. Deze uitingen komen dan niet allemaal direct van de overheid, maar ook indirect uit door haar subsidieerde organen. Deze organen weten dan weer op hun vlak wat wel en niet goed is voor ons en vertellen hoe het voortaan anders moet. Deze boodschappen krijgen we dan zo vaak mee, dat we het massaal als waarheid accepteren.

Zo denken we echt dat we het milieu sparen door onrendabele windmolens te plaatsen of door afval te scheiden. Ook zijn we er door postbus 51 van overtuigd geraakt dat een multiculturele samenleving een sierraad en een verrijking voor alle Nederlanders is. Daarnaast zijn we er van op de hoogte dat uitkeringstrekkers slachtoffers zijn van de kapitalisten en dat er door het geld voor ontwikkelingssamenwerking heus wat verandert is in arme landen. En als hoogtepunt hebben we mogen aanvaarden dat een Verenigd Europa één lange zegentocht is voor alle burgers in de Unie.

De kans dat u het bovenstaande kritiekloos heeft aanvaard of dit geloofd heeft is aanzienlijk. Want waarom zou een overheid immers liegen tegen haar burgers? Maar als u dit hier op deze pagina leest zult u vast op z'n minst het gevoel hebben dat er iets niet klopt. Weet u dan gesteund door het feit dat er in Nederland een steeds groter deel van de mensen niet langer in de linkse propaganda van de overheid wenst te tuinen en nog langer weigert malle Melkerttaal als zoete koek te slikken.

Want mensen zijn namelijk geen onmondige kinderen die je zakgeld moet geven omdat ze het geld anders aan de 'verkeerde' zaken kunnen uitgeven. Ze zijn reuze aardig in staat vrijwillig een keus te maken uit zaken die voor hen direct of indirect van belang zijn. Daarnaast zal men in een vrije samenleving ook geld in het belang van anderen willen uitgeven. Dat gebeurt immers nu ook, maar minder omdat velen vinden dat ze via de belasting al genoeg voor de zwakkeren hebben moeten afdragen.

Het wordt dus hoog tijd dat de staat eens flink op dieet gaat en dat progressieve groei alleen grotere vrijheid voor alle burgers als kengetal gebruikt. Zo'n vijftien jaar terug is het in het oostelijk gedeelte van Europa ook al eens gelukt om de falende (topzware) overheid eens flink te saneren, zou het dan ook geen tijd zijn voor onze eigen Hollandse Perestrojka?

Hans Bennink

Over de auteur

Hans Bennink (1969) is van beroep internetprovider en is daar sinds 1996 professioneel mee bezig na een studie International Business aan de HEAO.

Uit zijn pennevruchten -die vaak op de actualiteit inspelen- komt zijn streven naar een vrijere maatschappij tot uiting. Het is daarbij zijn overtuiging dat uit het kunnen maken van keuzes de verrijking en verdieping van de mens tot haar volste wasdom kunnen komen.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl