Nederland geen afluisterstaat

Door Redactie

10 september 2002

Meervrijheid is niet typisch links of rechts en zo kan het zijn dat we melding maken van een initiatief van de Socialistische Partij. Het comité 'Nederland geen afluisterstaat', een initiatief van Bits of Freedom, de SP en diverse personen is een protestbrievenactie gestart tegen de bewaarplicht voor communicatie verkeersgegevens en ombouw van Nederland tot een 'surveillance society'. Opvallend dat juist de SP de campagne steunt aangezien Big Brother noodzakelijk is bij een machtige, paternalistische overheid zoals de SP die voorstaat.

Met de hoeveelheid overheidsinmenging die de SP wenst kun je uiteraard niet zonder een grote broer die de boel eens stevig controleert. De Sowjet-Unie heeft dat al aangetoond. Maar ja, de SP wil geen verderfelijk Sowjet socialisme (meer) maar een nieuw en waarachtig socialisme waarbij iedereen lief en aardig voor elkaar is en werkt naar kunnen en ontvangt naar behoefte. Als de mensen daar nou eens van doordrongen konden worden! Een mooie droom die altijd droom zal blijven.

Waarom steunt de SP zo'n initiatief? Ten eerste omdat men denkt dat socialisme en vrijheid samen kunnen gaan. Dat is onwaarschijnlijk maar idealisten trekken zich in het algemeen weinig aan van de realiteit. Een andere reden zou kunnen liggen in het feit dat veel kiezers zich aangetrokken voelen tot partijen zoals de SP. Partijen die veel commotie maken en overal over klagen. En inderdaad, de SP schopt overal tegen aan, en bepaald niet onsuccesvol zo bleek wel bij de laatste Kamerverkiezingen. Misschien een advies voor Leefbaar Nederland willen ze de Boerenpartij niet volgen in de ondergang.


M. Friedman
Ter afsluiting van dit nieuwsbericht nog enkele quotes van een gerenommeerd econoom en Nobel-prijswinnaar:

"Een samenleving die gelijkheid prefereert boven vrijheid zal geen van beiden bereiken" Milton Friedman

"De grote deugd van een vrije markt systeem is dat het niet interesseert is in de kleur van andere mensen; het geeft niet om iemands religie; het maakt zich alleen zorgen of ze iets kunnen produceren wat mensen willen kopen. Het is het meest effectieve systeem dat we kennen om mensen die elkaar haten in staat te stellen met elkaar om te gaan en elkaar te helpen." Milton Friedman

Gevonden quote: Orwell is starting to look like an optimist!

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl