Rood en groen maakt bruin

Door Redactie

6 september 2002

In de HP/De tijd van deze week staat een ingezonden brief van ene Rob uit Brielle die interessant genoeg is om te delen met de lezers van Meervrijheid.

Milieubeweging
Volgens Hans Achterhuis vertoont de milieubeweging antidemocratische trekjes (HP/De Tijd, 30 augustus). Een kleine twintig jaar geleden kende ik een adjunct-hoofdredacteur van een Duitse kwaliteitskrant. Vanuit een persoonlijke interesse voerde hij een hele serie vraaggesprekken met (naar eigen zeggen linkse) kopstukken van de Duitse milieubeweging. Na afsluiting van de reeks interviews verzuchtte onze vriend: "Rot und Grün macht Braun!"

R.B, Brielle

De redactie heeft het getest en rood en groen maakt inderdaad bruin. Bovenstaande afbeelding getuigt hiervan.

Lees in dit verband ook de geweigerde column van Pim Fortuyn (september 2000) over de linkse terreur en het bericht over de linkse geweldloosheid van sommige actiegroepen.

Karel Beckman schreef eerder een essay genaamd Over het programma van een hele oude politieke partij waarin de overeenkomsten tussen nazisme en socialisme aan bod komen.

Ter afsluiting van dit nieuwsbericht nog wat quotes:

"Fascisme is een sfeer die hangt in een zaal vol linkse mensen". Godfried Bomans

"Al was ik de laatste moslim in Nederland, dan nog zou ik mijn best doen het boek te laten verbieden"
Mohamed Rabbae, voormalig duo-lijstrekker van Groenlinks over de Duivelsverzen van Salman Rusdie. Rabbae trekt momenteel ten strijde voor normen en waarden. Je houdt je hart vast.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl