Faits divers

Door Bart Croughs

26 april 2021

In Vrij Nederland van vorige week stond I een opmerkelijk artikel van Natasha Gerson over de joodse 'ideeenmaakster Elena Simons.

Simons gaat om met gosse VVD-jongens, hetgeen Gerson de volgen. de verzuchting ontlokte: "De gedachte dat wellicht vanavond een jongere uitgave van Hans van Baalen zijn dikke Arische biervingers in haar retro-bloesje zal trachten te wurmen, is onverdraaglijk."

Stel dat een Arische VN-journaliste een artikel zou schrijven over een Arische 'ideeënmaakster' die omgaat met rechtse joden; en stel dat ze daarbij de volgende verzuchting zou slaken: "De gedachte dat wellicht vanavond een jongere uitgave van Ariel Sharon zijn dikke joodse vingers in haar retro-bloesje zal trachten te wurmen, is onverdraaglijk." Zou Vrij Nederland zoiets hebben afgedrukt? Zou, indien het per ongeluk werd afgedrukt, de betreffende journaliste haar carrière ongestoord kunnen voortzetten?

De vraag stellen is 'm beantwoorden. In verlichte kringen geldt immer het 'Quod licet Jovi, non licet bovi', oftewel, wat de joodse God is toegestaan, is het gojse rund verboden.

In NRC Handelsblad van 30 januari Werd gemeld dat allochtone patiënten door Nederlandse artsen vaak niet optimaal worden behandeld, omdat de artsen geen rekening houden met etnische verschillen. Zo slaan sommige hoge bloeddrukremmers bij zwarten minder goed aan dan bij blanken, waardoor de eersten een andere medicatie nodig hebben, en houden Turkse mannen bij een zelfde behandeling voor diabetes een hogere suikerwaarde over dan Nederlandse mannen. Een mogelijke verklaring voor het feit dat allochtonen in Nederland niet optimaal worden behandeld, zo stelt het NRC terloops, is dat het benadrukken van etnische verschillen lange tijd niet wenselijk werd geacht.

Als dit bericht klopt, dan levert dat een vermakelijke ironie op. Juist de antiracisten die zich altijd met veel kabaal hebben opgeworpen als de grote weldoeners van de allochtone medemens, hebben door etnische verschillen taboe te verklaren, er voor gezorgd dat allochtonen een minder goede medische zorg ontvangen dan autochtonen. Met zulke vrienden heb je als allochtoon geen vijanden nodig.
 

Over de auteur

Bart Croughs (1966) is een van de vruchtbaarste libertarische geesten van Nederland. Hij is afgestudeerd in de filosofie en was voorheen hoofdredacteur van het tijdschrift "Reactie".

Bart Croughs schreef het boek "In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon". U kunt het bestellen bij Lulu.com of delen ervan hier lezen. Het is een humoristische en felle aanval op het links intellectuele denken in Nederland en legt op zeer leesbare wijze de inconsequenties ervan bloot.

Verder schreef hij voor Playboy zijn eigen column in de periode van maart 1997 tot en met augustus 1998. Gedurende enkele jaren had Croughs een column in het opinieweekblad HP/de Tijd.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl