Hitler was een socialistische progressief

Door Courtney Kirchoff

30 augustus 2018

Het nazisme wordt door linkse mensen altijd gekenmerkt als 'rechts' en Adolf Hitler als de leider van een 'rechtse' beweging. Hiermee probeert men de geschiedenis te herschrijven wat niet zo gek is aangezien de linkse geschiedenis is bezaaid met onrecht. Onrecht dat men heden ten dagen zegt te willen bestrijden. Ongemakkelijk.

Maar door een duik in de geschiedenis via dat handige instrument 'het internet', kunnen we deze mythe voor eens en altijd onderuithalen. Grondig. En als men dan toch de feiten blijft negeren, dan houden we ze vast en plakken we hun ogen vast met plakband. Grapje, dat zouden alleen linkse mensen doen.

Adolf Hitler was niet rechts. Indien je geen enkele andere boodschap uit dit artikel meeneemt, bedenk dan dat Hitler een socialist was. Met lelijke gezichtsbeharing. En er is ook een gemakkelijke manier om dit te onthouden: NAZI staat voor nationaalsocialisme. 

“Wat betekent nationaalsocialisme?” Goed dat je het vraagt. “Is het iets anders dan democratisch socialisme?” Niet echt. Democratie betekent: de meerderheid beslist, maffiapolitiek, mob rule. Nederland is om die reden géén democratie, maar een indirecte democratie. 

Bij indirecte democratie wordt de minderheid beschermd tegen de meerderheid, terwijl bij directe democratie de meerderheid beslist over de minderheid. Linkse mensen raken nog weleens verstrikt in hun woorden wanneer ze het hebben over 'nationaalsocialisme' in tegenstelling tot 'democratisch socialisme', maar het is precies hetzelfde. De hetze jegens de Joden kwam tot stand met goedkeuring van het electoraat. Zij gelóófden hem en er waren geen vertegenwoordigers die Hitler probeerden te stoppen.

Hebben we het over Hitler's nazi-Duitsland dan hebben we het al snel over de Holocaust. Misschien is de holocaust zelfs wel het enige dat we associëren met Hitlers nazi's. We weten allemaal hoe de Joden naar vernietigingskampen werden gestuurd, hoe ze te werk werden gesteld, gemarteld en vergast. We hebben allemaal gehoord over de experimenten die zijn uitgevoerd door Dr. Mengele. Allemaal verschrikkelijke praktijken die we terecht verschrikkelijk vinden.

Wat we niet vaak horen of leren is hoe Hitler de rest van Duitsland regeerde. Hoe gaf hij zijn binnenlandse beleid vorm voor het Duitse volk die niet naar de dodenkampen werden gestuurd? Hitler zijn binnenlandse, socialistische beleid is de focus van dit artikel. Waarschuwing: zijn beleid lijkt griezelig veel op dat van de huidige Amerikaanse Democraten. Nog een waarschuwing: aanvankelijk had Hitler de steun van het electoraat en veel van wat Hitler verkondigde is vergelijkbaar met wat bijvoorbeeld iemand als Bernie Sanders tegenwoordig verkondigd...

Korte historische achtergrond van Hitler ... 

Duitsland verloor de Eerste Wereldoorlog. Als zodanig verkeerde Duitsland in een staat van economische en nationale depressie. Dat is niet ongewoon na het verliezen van een gigantische oorlog, maar de depressie duurde lang (15 jaar) en liet het Duitse volk arm, hongerig, wanhopig en zonder enig zelfvertrouwen achter. Toen verscheen er een jonge man genaamd Adolf Hitler op het toneel...

Hitler was een krachtige en betoverende spreker die aantrekkingskracht had op een groot aantal Duitsers die wanhopig op zoek waren naar verandering. Hij beloofde de Duitsers een beter leven en een nieuw en glorieus Duitsland. De nazi's deden vooral een beroep op werklozen, jongeren en leden van de lagere middenklasse (eigenaren van kleine winkels, kantoorpersoneel, ambachtslieden en boeren). 

De mensheid gaat technologisch vooruit, maar ook spiritueel? Niet echt. Ik betwist eigenlijk dat we onze lessen hebben geleerd bij het kiezen van onze leiders. Aantrekkingskracht vinden we vooral bij charismatische leiders. Wanneer een man (of vrouw) met vertrouwen spreekt, dan kunnen we niet anders dan geboeid zijn. We gaan vaak mee in de ideeën van dat soort mensen, net zoals kinderen die meelopen met de rattenvanger van Hamelen. 

Werkgelegenheid voor iedereen 

Na de depressie deed Hitler een belofte: werkgelegenheid voor iedereen. Hoe deed hij dat? Door het aanleggen van wegen en infrastructuur:

Als Führer was Hitlers eerste prioriteit het creëren van banen. De Duitse werkloosheid had als gevolg van de economie verwoestende depressie een piek bereikt van 6 miljoen. Door het bouwen van openbare voorzieningen, zoals snelwegen, bracht hij elke Duitser weer aan werk. En Hitler richtte de organisatie Kraft durch Freude (Kracht door Vreugde) op, waardoor werknemers meer profijt hadden van verhoogde productieniveaus. Dit beleid was populair en werd steeds populairder bij de arbeidersklasse dat het land had zien decimeren door de depressie...

Door mensen aan het werk te zetten en daarvoor enorme publieke uitgaven te doen, was inflatie onvermijdelijk. Hitler hield dit onder controle door een verbod op het laten stijgen van lonen met de prijzen. Staken en het stellen van looneisen was verboden. Dit was misschien een impopulair aspect van Hitlers economisch beleid, maar er waren ook velen die dit steunden.


Kortom, Hitler creëerde banen via de overheid. Tegelijkertijd bekritiseerde hij bepaalde groeperingen in de bevolking, vernederde hen en gaf hen de schuld van de huidige misère. “De rijken verpesten alles”. Klinkt dat bekend?

Onderwijs 

Hitler socialiseerde het onderwijs, waar de jeugd op kosten van de staat werd opgevoed in de geest van het nationaalsocialisme.

Voor werkende moeders richtte de regering kinderdagverblijven op. Kinderen van 4 weken oud tot aan de schoolgaande leeftijd konden daar 24 uur per dag, 7 dagen per week worden opgevangen onder volledige overheidsbegeleiding. De staat heeft zo een hele generatie kinderen grootgebracht. Er waren geen moederlijke vrouwen in dienst die voor de kinderen zorgden, slechts hoog opgeleide kinderpsychologen.

Openbaar onderwijs waar de jeugd op zo'n vroeg mogelijke leeftijd de hele dag op school zit met een door de overheid bekostigd en door de staat bepaald curriculum... al overtuigd? 

Gezondheidszorg 

Hitler socialiseerde de gezondheidszorg. Artsen waren in loondienst bij de overheid. Zorg was gratis voor iedereen. Gratis zorg leverde echter een probleem op: de mensen gingen voor alles en nog wat naar de dokter. Als de goede dokter om acht uur 's ochtends op zijn kantoor arriveerde stonden er al 40 mensen te wachten en ook de ziekenhuizen waren overvol. De wachtlijst voor een operatie was één tot twee jaar. Er was geen geld voor onderzoek en daarom emigreerden de beste artsen naar andere landen waaronder Oostenrijk.

Om de zorg (en ook het onderwijs) te kunnen blijven betalen stegen de belastingtarieven naar 80% van het Nationaal Bruto Product. Om bevolkingsaanwas te bevorderen kregen pasgetrouwde koppels direct een lening van $1.000 om een gezin te stichten.

Gratis dagelijkse zorg en onderwijs. Middelbare scholen die werden overgenomen door de overheid. Gesubsidieerd collegegeld. Recht voor iedereen op gratis voedselbonnen, kleding en huisvesting. Moet ik hier echt commentaar op geven? Werkelijk?

Joden als zondebok

Hitler gebruikte de Joden als een zondebok en beschuldigde hen van alles, inclusief economische tegenspoed, ook al besloeg de Joodse bevolking in Duitsland minder dan één procent...

Joden in Duitsland vertegenwoordigden minder dan één procent van de totale Duitse bevolking van ongeveer 67 miljoen mensen. Er woonden volgens de volkstelling ongeveer 600.000 Joden in Duitsland.

Desondanks drong Hitler erop aan om hun geld te confisqueren.

Bijna 120 miljard Reichsmark - destijds meer dan £12 miljard – werd geplunderd van Duitse joden via het aannemen van wetten en door diefstal. 


In een officieel, in opdracht van het ministerie uitgevoerd onderzoek werden de jaren 1933 tot 1945 onder de loep genomen. Hans-Peter Ullmann, een geschiedenisleraar uit Keulen, zei dat de belastingautoriteiten onder de nazi's actief werkten om "Joden financieel te vernietigen" en rijkdom te plunderen in de naties die de Duitsers bezetten. 

Zelfs Joden die vóór de Holocaust aan Duitsland waren ontsnapt, moesten een deel van hun rijkdom achterlaten in de vorm van een 'exit taks'. Vanaf 1934 werden Joden fiscaal gediscrimineerd.

En Joodse bedrijven werden geboycot...

1 APRIL 1933 NATIONALE BOYCOT VAN JOODSE EIGEN ZAKEN 
Om 10:00 uur stonden leden van de Storm Troopers (Sturmabteilung, SA) en SS (Schutzstaffel; de elitewacht van de nazi-staat) tegenover Joodse bedrijven in heel Duitsland om het publiek te informeren dat de eigenaren van deze vestigingen Joods waren. 


Met verf werd op etalageruiten vaak het woord 'Jude', Duits voor 'Jood', geschreven en in geel en zwart werd er een Davidster geschilderd op de deuren. Anti-Joodse tekens vergezelden deze slogans. In sommige steden trok de SA door de straten en zong men anti-Joodse slogans en feestliederen. 

Kortom, Hitler heeft de Joden vernederd. Hij gaf de Joden de schuld van de economische en nationale depressie de schuld. Hij stelde nationale boycots van hun bedrijf in. Vervolgens nam hij hun geld af door belastingen en regelrechte plundering. Hé, misschien betaalden ze hun 'rechtmatige aandeel' niet.

De politiestaat 

Als je tegen Hitler of Hitler's beleid durfde in te gaan, zeker met woorden, dan kon je maar beter op je tellen passen. De Gestapo was op jacht naar politieke dissidenten van wie velen gewoon zouden verdwijnen.

SS-chef Heinrich Himmler transformeerde gewone, niet-partijgebonden politie-eenheden naar instrumenten van terreur. Hij hielp met het smeden van de machtige Geheime Staatspolitie, de Gestapo. Deze politieagenten in burger gebruikten wrede en meedogenloze methoden om in heel Duitsland politieke tegenstanders en diegenen die weigerden zich aan de wet en het nazi-regime te houden op te sporen en te arresteren. 

Vergelijk de Gestapo met hoe links mensen anderen de mond willen snoeren of zelfs willen opsluiten omdat ze niet geloven in door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Vergelijk de Gestapo met de Gaystapo (militante homoseksuele activisten) die mensen laten beboeten die het niet eens zijn met het homohuwelijk of de gay lifestyle. Vergelijk de Gestapo met het liberale New York, dat je een boete oplegt omdat je niet de juiste gender-typering hebt gebruikt.

Tenslotte 

Hitler was een vreselijk persoon. Maar afgezien van hoe hij de Joden behandelde en zijn monsterlijke daden, was zijn beleid allesbehalve 'conservatief'. Hij wilde big government, hij wilde nationale zorg en onderwijs, hij wilde gedachtecontrole. Hij haatte politieke dissidenten. Hij haatte vrije meningsuiting. Hij was bang voor een gewapende burgerij.

Dus stop met te zeggen dat Hitler rechts was. Nee, dat was hij niet. Hij was links. En hij had een lelijke snor.
 

Dit is een vertaling door Floris van den Berg van een deel van dit oorspronkelijke artikel op Louder With Crowder

 

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl