Café Weltschmerz interviewt auteur Karel Beckman

Door Redactie

29 juli 2018

Een gesprek over het ‘vrije’ van de markteconomie en het falen van de instituties.

Veel partijen profiteren van de macht van de staat. De VS heeft bijvoorbeeld een federale begroting van 4000 miljard dollar (vierduizend miljard dollar).


Het functioneren van de democratie en de instituties van de overheid blijven meestal buiten beschouwing als het gaat om de knelpunten in de samenleving. Juist de instituties horen niet boven kritiek verheven te zijn. Meestal zijn zij juist de oorzaak van onrecht en onvrede. Omdat er niet kritisch wordt gekeken naar het falen van deze instituties, keert het publiek zich steeds meer af. 

Volgens Karel Beckman hoeft dat niet verkeerd te zijn. De oude samenleving vindt uiteindelijk altijd weer de weg naar een betere, vernieuwde samenleving. 

Karel Beckman is journalist. Hij is hoofdredacteur en oprichter van de onafhankelijke internet-publicatie Energy Post. Daarvoor was hij onder meer hoofdredacteur van European Energy Review en redacteur bij het Financieele Dagblad. Eerder publiceerde hij het boek ‘Het broeikaseffect bestaat niet: de mythe van de ondergang van het milieu’. Zijn website is destaatvoorbij.nl.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl