“De macht die mijn multimiljonair buurman, die misschien ook mijn werkgever is, over mij heeft, is heel veel kleiner dan die van de laagste bureaucraat die de macht van de staat achter zich heeft en van wiens grillen het afhangt of en hoe mij toegestaan wordt om te werken of te leven. ”
Friedrich Hayek

Vrijdag 2 juni - Boekpresentatie: Waarom Iedereen Discrimineert

Door Redactie

15 april 2017

Meld je aan via de Facebook evenementpagina...

Na het tegendraadse boek De Democratie Voorbij komt Frank Karsten met een nog dwarser boek. Een boek dat 15 mythes over discriminatie ontkracht en ons denken over dit gehate fenomeen op zijn kop zet.

En dat is zeer nodig, want ondanks alle antidiscriminatiewetgeving is de werkloosheid onder allochtonen nog altijd drie keer hoger dan onder autochtonen. En lopen de sociale spanningen eerder op dan af.

Hoe komt dat? Is er te weinig wetgeving die discriminatie bestrijdt? Zijn we allemaal racistischer, seksistischer en homofober geworden? Of is de definitie opgerekt?

Frank Karsten beargumenteert dat goedbedoelde overheidsmaatregelen juist averechts werken, ze schaden dié groepen die ze willen beschermen. Hij huldigt de paradoxale mening dat als je discriminatie wil minimaliseren je het maar beter kunt toelaten.

Voel je je schuldig over discriminatie? Kun je je moeilijk staande houden als anderen je van discriminatie betichten? Of word je zelf gediscrimineerd en wil je weten wat je ertegen moet doen? 

Kom dan langs op vrijdagavond 2 juni in Utrecht bij de boekpresentatie van Waarom iedereen discrimineert.

Aanmelden kan via de Facebook evenementpagina
 

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl