Obama kan het internet afsluiten

Door Ingezonden

20 juni 2010

Om bang van te worden.

Welingelichte Kringen vat het goed samen:

Binnenkort kan Obama Amerika voor 30 dagen afsluiten van het internet, als hij zou willen. Er is een wetsvoorstel aangenomen door de Amerikaanse Senaat, en op weg naar het huis van afgevaardigden dat de Amerikaanse president de bevoegdheid geeft het internet stil te leggen als zich een "cyber-nationale noodsituatie" voordoet. De president kan dan ingrijpen bij alle soorten internetbedrijven en zoekmachine bedrijven en in het uitsterste geval kan hij service providers dwingen hun verbindingen met het World Wide Web voor maximaal 30 dagen af te sluiten.

De wet is bedoeld voor situties van nationaal belang, maar nergens staat dat een president, deze of een andere, zijn nieuwe bevoegdheden niet zou kunnen gebruiken om politieke redenen. De wet is zo vaag geformuleerd dat bijna alles kan, als het maar een suasje van nationale veiligheid krijgt, schrijft de Daily Beast.

Op sites over technologie en het web is de nieuwe wet het gesprek van de dag. In het gewone leven schenkt niemand er nog veel aandacht aan.

Tot dat op een dag een president de wet gaat gebruiken.
Zelfs als je (om onbegrijpelijke redenen) Obama nog vertrouwt met zulke verregaande macht, dien je je te realiseren dat zijn opvolgers die je misschien een stuk minder vertrouwt (een Bush III bijvoorbeeld) over dezelfde macht zullen beschikken.

Gerelateerde links:
- Jon Stewart toont de hypocrisie van Obama
- Obama nog erger dan Bush
- Een vreedzaam Amerika
- Een staatsgreep in Amerika
- Crisis en de staat
- De politiestaat is dichterbij dan je denkt
- Nederland politiestaat?
- Daily Show satire over de politiestaat 
- Zo ziet een politiestaat eruit
- Zo ziet een politiestaat eruit - deel 2

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl