Obama nog erger dan Bush

Door Redactie

26 mei 2010

Obama continueert het misdadige beleid van Bush en gaat in sommige gevallen zelfs nog verder.

De regeerperiodes van Bush werden gekenmerkt door oorlog, martelingen, een groeiende politiestaat en een groot gebrek aan transparantie. Obama profileerde zich tijdens de verkiezingsperiode als degene die met het misdadige beleid van Bush zou afrekenen.

Maar wat heeft ie het afgelopen jaar gedaan?

  • Obama heeft de macht op zich genomen om wanneer hij wil Amerikaanse staatsburgers waar ook ter wereld zonder enige vorm van proces te laten executeren. Kijk hier.
  • Obama heeft de macht gezocht en gekregen om mensen zonder enige vorm van proces net zo lang op te sluiten als hij wil. Kijk hier.
  • Obama laat de misdaden (zoals martelingen en het illegaal afluisteren van mensen) gepleegd en geautoriseerd door de Bush-regering niet vervolgen en wil 'vooruit kijken in plaats van achteruit.' Kijk hier.
  • Tegelijkertijd stelt hij wel alles in het werk om wel klokkenluiders die corruptie of incompetentie binnen de overheid naar buiten brachten te vervolgen. Kijk hier en hier.
  • Obama bouwt een muur van geheimzinnigheid om zijn regering heen. Kijk hier.
  • Obama geeft krijgsgevangenen in Bagram nog minder rechten dan ze in Guantanamo Bay hadden. Kijk hier.
Het opmerkelijkste is dat toen Bush soortgelijke (maar in veel gevallen zelfs nog minder extreme) dingen deed als Obama, hij door linkse mensen sterk (en terecht) aangevallen werd. Maar nu hetzelfde en nog extremere beleid door een Democratische president bepaald en uitgevoerd wordt, is het oorverdovend stil.

Bush legde het fundament en Obama bouwt de gevangenis erop.

Gerelateerde links:
- Een staatsgreep in Amerika
- Crisis en de staat
- De politiestaat is dichterbij dan je denkt
- Nederland politiestaat?
- Daily Show satire over de politiestaat 
- Zo ziet een politiestaat eruit
- Zo ziet een politiestaat eruit - deel 2

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl