Waarom weet Diederik Samsom alles beter dan ik?

Door Ingezonden

17 mei 2010

Het libertarische instinct van Elsevier-columniste Liesbeth Wytzes.

Ik wil gewoon dat andere mensen van mijn spullen afblijven, spullen waarvoor ik heb gewerkt en die bovendien al behoorlijk worden belast. Het kan best onredelijk zijn, maar het stuit me enorm tegen de borst.

Net was ik bekomen van de schok van dat kastje in mijn auto of de volgende ingreep werd aangekondigd. Ik moet nu mijn oude huis gaan isoleren van Diederik Samsom (PvdA).

Ik denk nu weer: afblijven, het is míjn huis! En als ik lekker achter mijn eensteens muurtje en enkele beglazing in de gierende tocht wil zitten, dan doe ik dat. Of Diederik het goed vindt of niet. Omdat het namelijk míjn huis is en niet het zijne, heeft hij daar niets over te zeggen.

Voelen
Maar ja. Samsom heeft nu twee jaar (!) geprobeerd de burger met zachte hand te verleiden tot het isoleren van zijn huis, dat hielp niet, dus nu is het geduld van de veelbelovende sociaaldemocraat op en komen er andere maatregelen.

Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Papa is boos. [...]

Domme sukkels
Waarom bemoeit de overheid zich zo extreem vergaand met ons privé-bezit, en eist ingrepen die zijn gebaseerd op… op…. Nou, ik weet het niet.

Waarom denkt Diederik Samsom dat hij iets beter weet dan ik? En waarom moet zoiets altijd maar weer worden afgedwongen? Omdat we domme, onwillige sukkels zijn? Nee hoor. We willen het gewoon lekker zelf weten.
Lees verder op Elsevier.nl (gratis registratie).

Gerelateerde links:

- Libertarisch manifest

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl