Het hoort bij het systeem

Door Molinari

5 maart 2010

Geweld.

Ik had laatst een discussie over oorlog. Het is duidelijk dat ik tegen ben en mijn gesprekspartner was ook tegen. Daarom ging ik een stap verder.

Daarbij stelde ik dat het voor mij niet mogelijk is om afzijdig te blijven. Als ik niet mee wil betalen aan de oorlog dan komt de belastinginspecteur toch echt even langs. Werk ik dan nog niet mee dan volgen boetes, nog hogere boetes en uiteindelijk gevangenisstraf. De geweren zijn ineens niet meer gericht op de tegenstander, maar op mij. Maar ik heb niemand kwaad gedaan. Het enige dat ik wilde is dat er geen geweld gepleegd werd. En daar werkte ik niet aan mee. Het uiteindelijke gevolg is dat mijn vrijheid wordt beroofd. [...]

Als ik tegen geweld ben en weiger mee te werken aan geweld of de financiering van geweld dan kom ik in de gevangenis. En de reactie van mensen is dat dit nu eenmaal is zoals het systeem werkt. En ze hebben gelijk want dit is inderdaad hoe het systeem werkt. Het is een systeem dat de volledige verwerping van geweld behandelt als een misdaad.
Lees verder.

Gerelateerde links:
- Libertarisch Manifest

Over de auteur

Molinari is een alias refererend naar Gustave de Molinari, een Belgische econoom uit de 19de eeuw.

De Molinari was een van de eerste economen die voorstander was van de privatisering van politie- en defensietaken.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl