Klimaatalarmisme in de jaren zeventig

Door Hans Labohm

13 oktober 2009

Het is aan mode onderhevig.

De meeste mensen weten niet dat vele klimaatwetenschappers in de jaren zeventig waarschuwden voor de komst van een nieuwe ijstijd – geen kleine (zoals sommige nu doen) maar een grote.

Ook toen werden er documentaires gemaakt, waarin alle daarbij behorende ellende breed werd uitgemeten – een soort spiegelbeeld dus van ‘An Inconvenient Truth’ nu.

Een van de meest prominente aanhanger van de menselijke broeikashypothese van vandaag, Steven Schneider, verkondigde in die tijd de afkoelingsboodschap. Hij wil daaraan nu niet meer worden herinnerd.

Zie en huiver.

Voor vervolgvideo’s zie hier.

De jonge Schneider is te zien in deel 3.

Dit artikel verscheen eerder op De Dagelijkse Standaard.

Over de auteur

Hans H.J. Labohm (1941) is econoom.

Hij studeerde economie en economische geschiedenis aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Van 1992 tot 2005 was hij als gastonderzoeker en adviseur van de directie verbonden aan "Clingendael", het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen. De heer Labohm publiceert in binnen- en buitenland artikelen, boeken en rapporten over met name internationale economische vraagstukken.

De Youtube pagina van Hans Labohm

Hans Labohm is auteur van het boek 'Sleutelen aan het kapitalisme. Over de intellectuele wortels van de neo-liberale revolutie.'.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl