Duitser lanceert eerste goudautomaat

Door Ingezonden

23 juni 2009

Thomas Geissler is een heuse economische baanbreker.

Deze bezieler en CEO van de Duitse firma “TG-Golden-Super-Markt” is in de eerste plaats een ondernemer met een neus voor zaken en in de tweede plaats een overtuigd klassiek-liberaal of libertariër.

Geissler verwacht hyperinflatie in Europa en bijgevolg een massale run van burgers naar goud als stabiele investering. De laatste maanden zien we ook al een significante stijging van goudtransacties en alle indicatoren geven aan dat deze trend zich de volgende maanden en jaren nog verder zal doorzetten.

Geissler lanceerde deze week dan ook een nieuw initiatief: goud-bankautomaten. Gisteren werd de eerste “Gold-to-Go ATM” in het station van Frankfurt ingehuldigd en ook elders in Duitsland, en later in Europa, zullen deze bankautomaten geïntroduceerd worden.

Op de dag van de lancering gaf Allianz dit initiatief al een duwtje in de rug door een rapport te publiceren waarin te lezen stond dat elke Duitse portefeuille idealiter 15-20% fysiek goud zou bevatten.

De automaten zullen goud verkopen aan 31 EUR (44 USD) per gram, maar de prijs zal natuurlijk dagelijks herbekeken worden. Het goud zelf wordt aangeleverd door de Belgische mijngigant Umicore.

Geissler eert het principe “put your money where your mouth is” en bewijst aan vele criticasters dat ook libertariërs aan hun ideeën iets kunnen winnen. Ik hoop natuurlijk, als voorstander van een goudstandaard, dat hij gelijk krijgt.

En ook voor overtuigde libertariërs als mezelf biedt dit systeem ruim perspectieven. Voortaan zullen wij op zéér eenvoudige wijze goud kunnen aankopen...

Vincent De Roeck is beheerder van Libertarian.be en voorzitter van de Mises Youth Club.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl