Vertrouw niet op de politie

Door Redactie

25 mei 2009

Volgens het VARA-programma Zembla is van 100.000 misdrijven in Nederland de dader bekend maar doet de politie niets. Peter R. de Vries laat zien hoe dat nietsnutten in zijn werk gaat.

De politie heeft als slogan "Waakzaam en Dienstbaar". Maar "Langzaam en laakbaar" zou beter passen.  Peter R. de Vries laat duidelijk zien dat de politie makkelijk te vangen boeven met liefde laat lopen.

In onderstaande zaak huurt de verdachte Tony van der B. (staat de B voor Boef?) een fietscafé ter waarde van 22.000 euro bij gedupeerde Van Laar. Tony brengt deze niet terug en Van Laar stapt met de contactgegevens van Tony  naar de politie in de verwachting dat die hem zal helpen. Niets is minder waar. Kijk en huiver.

 







 

Aantal misdrijven in Nederland:

1971 307.000
1981 812.000
1991 1118.000
2001 1357.000

Bron: CBS

 
Hieronder een samenvatting van de schandalige laksheid en tegenwerking van de politie.
  • Van Laar   mag alleen aangifte doen als hij eerst aangetekende brieven stuurt naar de verdachten.
  • De gedupeerde krijgt geen ontvangstbevestiging
  • De politie doet weken niets ondanks aandringen van de gedupeerde (volgens politieman Van der Meer is zijn collega Diana Nijhuis er "voortvarend mee bezig" ;-)).
  • Tony van der B. moet nog zeven maanden zitten wegens een eerdere veroordeling (16 maanden) vanwege voor andere oplichtingszaak. In totaal is Tony van der B. al tien keer eerder veroordeeld. De politie heeft dit niet opgemerkt of het interesseert ze niet.
  • Andere gedupeerden van Tony hebben zich ook al gemeld bij de politie.
  • De politie heeft wel kans gezien bij een van de verdachten thuis een wietkwekerij op te rollen. Ze hebben dus gelukkig wel tijd voor slachtofferloze misdrijven.
  • Uiteindelijk komt de Roermondse politie opdagen als Peter R. de Vries Tony van der B. zelf aanhoudt bij zijn woning en de politie belt.
Politieauto

Het mooist komt aan het einde, dan leest Peter een column voor uit het personeelsblad Alert van politievrouw Marijke Gijssen waarin zij vertelt waarom ze zo graag bij de politie werkt. Die column geeft goed aan waar de prioriteiten bij de politie liggen.
"Slechts 36 uur werken tegen een aardig salaris. 36 uur kan je in 4 dagen volmaken. Een goed pensioen en een ijzersterke rechtspositie. Al ben je 6x per jaar ziek, dan nog krijg je 100% salaris. Geen ontslagen bij een reorganisatie en gegarandeerd op de 23ste je salaris. In mei en december krijg je daar zelfs nog wat extras bij. De resultaten kun je met tweevingers in je neus halen, er is altijd werk en dat biedt zekerheid"
Het hele verhaal  zou lachwekkend zijn als het niet zo triest was, voor de gedupeerden, zowel die van de boeven als die van de politie. Het zou beter zijn als er geen politiemonopolie was, dan kunnen mensen het bespaarde geld besteden aan private rechtspraak en beveiliging.

Hieronder het eerste deel van de uitzending van 24 mei 2009. Daarin wordt een notoire motordief door de politie met rust gelaten.



Het is duidelijk, op de politie kun je vertrouwen. Want als het om verkeersovertredingen gaat wordt 97% van alle boetes succesvol geïnd! Rovers, dieven en moordenaars opsporen kost de politie geld en moeite dus die laat je liever met rust, maar brave burgers boetes sturen levert jaarlijks meer dan 250 miljoen op.

Gerelateerde links:
- De aard van de politie
- Peter R. de Vries: Oplichters op dievenpad
- Marcel Roele: Diefstal wordt gedoogd
- Praat nooit met de politie
- Leo Paulus: Veiligheid
- Aschwin de Wolf: Politie, Justitie en Defensie in een staatloze samenleving
- David Friedman over private rechtspraak
- Aan de politie heb je maar weinig

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl