Een lachspiegel voor 'progressieve denkers'

Door M.C. Simonski

28 maart 2009

Lovende kritiek uit de hoek van Ravage voor 'In de Naam van de Vrouw, de Homo en de Allochtoon'

We ontdekten laatst een recensie van het boek uit 1996 op de site van Ravage.  Gelukkig is het boek weer verkrijgbaar via Lulu.com

Het boek is zeker een aanrader, voor links, rechts en midden. Vele uren leesplezier zullen u ten deel vallen. En dat voor 11 euro's.

Hieronder wat fragmenten uit de recensie.
Croughs schopt hierin wel zo wild en venijnig tegen 'het linkse denken' aan, dat hij waarlijk een Ravage aanricht.

Het zou eigenlijk verplichte lectuur moeten zijn voor al die oud-Provo's en andere fossielen uit de jaren '60/'70, die toen 'tegen het establishment' aanschopten, maar daar inmiddels zelf deel van uitmaken.

Croughs is bepaald niet fijnzinnig, maar zijn verbale voetzoekers treffen heel vaak doel. Hij is hilarisch op dreef als hij bijvoorbeeld verhaalt over het Groen Links-raadslid in de gemeenteraad van Den Haag, Astrid Roemer: vrouw, schrijfster, allochtoon: de Natte Droom van Groen Links dus.

Croughs legt zijn vinger dan ook graag in enkele pijnlijk voort-etterende Morele Dilemma's.

Bart Croughs walst als een op hol geslagen olifant door de porseleinkast van het 'politiek-correcte' denken, maar hij doet dit met zoveel brille en overtuigingskracht, dat men in ieder geval geprikkeld wordt om haar of zijn 'linkse dogma's' nog maar eens goed te overdenken. 

Zijn argumentatie is glashelder, en bijna altijd goed onderbouwd.

Lees hier de rest van de recensie.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl