Het zware bestaan van Europarlementariƫrs

Door Redactie

23 februari 2009

En ze doen het voor ons!

Geenstijl berichtte over de gulle verdiensten van Europarlementariërs. Met ruimte voor de broodnodige fraude. Bij elkaar opgeteld ontvangt een gemiddelde Europarlementariër jaarlijks 416.000 euro aan salaris, onkostenvergoedingen en pensioen.

  • Jaarlijks mag 3750 euro worden gedeclareerd voor reisjes wereldwijd, wanneer je maar kunt aantonen dat het iets te maken heeft met het Europees parlement.
  • Europarlementariërs krijgen voorts 267 euro per dag als onkostenvergoeding. Bonnetjes hoeven niet te worden overlegd.
  • Voor maximaal 45.000 euro mag hij of zij kantoorruimte aan huis declaren.
etc etc
Lees het hele artikel op GeenStijl

Over het gesjoemel met de dagelijkse onkostenvergoedingen schreef MeerVrijheid eerder:

Ongeacht aanwezigheid krijgt een parlementariër 7339 euro per maand (welwillend afgestaan door belastingbetalers). Als onkostenvergoeding (voor ondermeer koffie en anti-stresspapier) ontvangt hij of zij een belastingvrij bedrag van 3980 euro. Daar komt 3408 euro netto bij voor de parlementsdagen (gemiddeld 12 per maand à 284 euro). In totaal dus 14.727 euro per maand.

Voor de 284 euro per zittingsdag moeten parlementsleden wel even het aanwezigheidsregister tekenen. En dat register wordt naar verluidt wel eens misbruikt.

De Duitse RTL journalist Thomas Meier leek het daarom een leuk idee om bij dat register de weekeindegangers op te wachten en wat vragen te stellen.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl