De echte zwendel is de publieke omroep zelf

Door Stan de Jong

24 oktober 2008

De publieke omroep… het is alsof ze je van overheidswege hebben verplicht je leven lang een abonnement op de Volkskrant te nemen.

Avond na avond dansen ze bij de publieke omroep op het veronderstelde graf van het kapitalisme. Onnozelaars. Het kapitalisme zal nooit ten onder gaan, want het is geen systeem, maar het zegenrijke uitvloeisel van de menselijke natuur. Over het kapitalisme kun je lang en breed praten, maar ik houd het graag simpel. Waar wilt u liever wonen? In Noord-Korea of in Zuid-Korea? Alsjeblieft. Dank je wel.

De mannetjes en vrouwtjes van de publieken maken deel uit van wat ik beschouw als de grootste zwendel uit de vaderlandse geschiedenis.
De mannetjes en vrouwtjes van de publieken (ik zou bijna zeggen: publieke vrouwen) wentelen zich in de kredietcrisis, maar maken ondertussen deel uit van wat ik beschouw als de grootste zwendel uit de vaderlandse geschiedenis: de publieke omroep zelf. Bijna een miljard euro per jaar - van uw en mijn belastingcenten zou Wiegel zeggen - verdampt in onnozele programma’s of in televisie die net zo goed door de commerciële zenders kan worden verzorgd.

Voor het salaris van de minister-president komen de ‘grote jongens’ van de publieke omroep hun bed nog niet eens uit. Dubieuze productiebedrijven - vaak familiegerelateerd - vullen hun zakken met al die ongein op de kwelbuis. Inteeelt. Plat vermaak. Prutsers die het presteren om zeven nieuwsuitzendingen op een dag te maken, die exact, identiek, hetzelfde, igualmente zijn!

Iedereen weet dat we worden bedrogen en bestolen maar een maffiachtige structuur houdt het zaakje overeind. De politiek zit er tot over de oren in. Vroeger had je kijk- en luistergelden, maar ja, dan zag je dus elk jaar aan welke troep je je zuur verdiende centjes uitgaf. Dus hebben ze het lekker en een beetje achterbaks gefiscaliseerd.

De publieke omroep is niet eens publiek. Een kwart van de bevolking - de perfide Wilders- en Verdonkstemmers, in de ogen van briljante geesten als Paul Witteman of Mart Smeets of Giel Beelen ongetwijfeld een soort tokkies - kan zich in de ouwehoerprogramma’s of actualiteitenrubrieken niet herkennen. De publieke omroep… het is alsof ze je van overheidswege hebben verplicht je leven lang een abonnement op de Volkskrant te nemen. Hero Brinkman, doe er wat aan!

Stan de Jong

Dit artikel verscheen eerder op de altijd interessante blog van Stan de Jong.

Gerelateerde links:
- Valse concurrentie
- Maffia-omroep verliest monopolie
- Publieke zelfpromotie
- Talpa
- Kritische linkse media? Waar dan, Plasterk?

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl