RTL-Z Video: Willem Middelkoop over de rol van de Fed bij de kredietcrisis

Door Redactie

3 oktober 2008

Vroeger werden valsemunters opgehangen. Tegenwoordig zitten ze in regeringen.

Willem Middelkoop wijst een beschuldigende vinger naar de Amerikaanse Centrale Bank. En hij haalt de waarschuwingen van libertarisch congreslid Ron Paul aan.In het fragment zegt Middelkoop dat er over het ontstaan en de werking van de Fed enkele interessante boeken zijn te vinden op op Amazon.com. Welke dat zijn zegt hij helaas niet dus daarom raden wij de volgende boeken aan voor een beter begrip van geld, goud, inflatie, geldcreatie, de Fed en het banksysteem:

- Murray Rothbard: A History of Money and Banking in the United States
- Murray Rothbard: The Case Against the Fed Ook in PDF online
- Ron Paul: The Revolution: A Manifesto
- Murray Rothbard: What Has Government Done to Our Money? Case for the 100 Percent Gold Dollar

In de introductie van The Case Against The Fed vertelt Rothbard hoe buitengewoon geheim de Fed opereert. Meer nog dan de CIA.
It is little known, however, that there is a federal agency that tops the others in secrecy by a country mile.The Federal Reserve System is accountable to no one; it has no budget; it is subject to no audit; and no Congressional committee knows of, or can truly supervise, its operations. The Federal Reserve, virtually in total control of the nation's vital monetary system, is accountable to nobody—and this strange situation, if acknowledged at all, is invariably trumpeted as a virtue.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl