1 augustus 2008
In feite zeggen ze: "'Geef ons nog meer macht en nog meer geld en wij zorgen dat de problemen (onderwijs, zorg, verkeer, huisvesting, et cetera) voorbij zijn. "
"Wij zullen nieuwe verplichtingen, verboden, subsidies, controleurs, commissies, wetten en ministeries in het leven roepen om de burger te helpen".
Da's niet geloofwaardig maar belachelijk.
Op http://www.lewrockwell.com/podcast/ kunt u meer podcasts beluisteren.
Op de vraag wat libertariërs vanuit een strategisch perspectief dienen te doen om vrijheid te promoten antwoordde Hoppe eerder:
"In de eerste plaats zullen ze een sterk klassenbewustzijn dienen te ontwikkelen, niet in de Marxistische betekenis, maar in de betekenis van het erkennen dat er een duidelijk onderscheid bestaat tussen belastingbetalers (de onderdrukten) en de belastingconsumenten (de uitbuiters).
Politici als agenten van de staat leven parasitair van de arbeid van belastingbetalers. Daarom, in plaats van ze te bewonderen of zich met hun te willen associëren, dienen politici (en dan hoe hoger hun plaats) met minachting en spot behandeld te worden, als keizers zonder kleren.
De politieke klasse en hun intellectuele lijfwachten, leraren en professoren, dienen te worden gedelegitimeerd als zichzelf verrijkende fraudeurs, en democratie in het bijzonder dient te worden aangevallen als een immoreel systeem waarin de 'have-nots' zichzelf electoraal het eigendom van de 'haves' toeëigenen.
Politieke activiteiten, als ze überhaupt dienen plaats te vinden, dienen beperkt te blijven tot lokaal niveau en moeten gemotiveerd zijn door het streven naar decentralisering, of beter, afscheiding."
De anarcho-kapitalist Hans-Hermann Hoppe is professor in de Economie aan de University of Nevada in Las Vegas.
Hoppe windt er geen doekjes om, gaat recht op zijn doel af en houdt zich niet bezig met politiek correct woordgebruik. In zijn boek (2001) 'Democracy, the God that failed' bespreekt hij de vele manco's van dit algemeen gewaardeerde fenomeen en betoogt hij onder andere dat het democratische stelsel een kwalijke korte termijnstrategie bij bestuurders veroorzaakt.