Emma Brunt klapt uit de linkse school

Door Redactie

26 juni 2002

Altijd leuk, enigzins bemoedigend en herkenbaar wanneer linkse mensen moeten erkennen langzamerhand te genezen van hun politieke correctheid.

Wie heeft niet het idee gekregen in discussies met politiek links dat argumenten en harde cijfers en feiten er niet toe leken te doen? Hoewel men hiervoor jaren de gelegenheid had lijkt het tijdens de landelijke politieke ommekeer opeens dringen geblazen. Alsof men zich er plots van wil distantieren. Het gezegde "met alle winden meewaaien" krijgt zo weer frisse invulling. In de HP/De Tijd van 5 april jl. bekende journalist Thieu Vaessen dat hij op zijn veertigste toch echt rechts is geworden (zoals zijn vader hem 20 jaar eerder voorspelde).

Inmiddels geeft Parool-columniste Emma Brunt aan dat de basis van de linkse politieke correctheid van de laatste decennia gebaseerd was op het ontkennen en bagatelliseren van feiten die haaks stonden op de ideologie. Zij spendeert 3 columns genaamd "Links als zondebok" aan haar bekentenissen. Spijt betuigen hoeft niet want Emma Brunt had goede bedoelingen. Nog steeds blijkt dat je je niet hoeft te verontschuldigen voor een fout links verleden en wel voor een fout rechts verleden zoals Frits Bolkestein ook al eens opmerkte. Maar waarom zouden communisten van toen betere bedoelingen hebben gehad dan fascisten van toen? Communisten kunnen in ieder geval bogen op meer dodelijke slachtoffers dan fascisten. Was het stilzwijgen, ontkennen of bagatelliseren van alle Mao- en Stalin-doden niet gelijk aan het holocaustrevisionisme waarvoor menig Europeaan in de gevangenis is beland?

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl