Frauderende Europarlementsleden

Door Redactie

8 juli 2008

Een Europees parlementslid in Brussel verdient ontvangt ongeveer 14.700 euro per maand. Maar daar moet wel wat voor gedaan worden.

Ongeacht aanwezigheid krijgt een parlementariër 7339 euro per maand (welwillend afgestaan door belastingbetalers). Als onkostenvergoeding (voor ondermeer koffie en anti-stresspapier) ontvangt hij of zij een belastingvrij bedrag van 3980 euro. Daar komt 3408 euro netto bij voor de parlementsdagen (gemiddeld 12 per maand à 284 euro). In totaal dus 14.727 euro per maand.

Voor de 284 euro per zittingsdag moeten parlementsleden wel even het aanwezigheidsregister tekenen. En dat register wordt naar verluidt wel eens misbruikt.

De Duitse RTL journalist Thomas Meier leek het daarom een leuk idee om bij dat register de weekeindegangers op te wachten en wat vragen te stellen.


Het bleek dat er op vrijdag nogal wat integere parlementsleden zijn die om 06.45 het register tekenen om meteen daarna een lang weekeinde te vieren. In hun verlangen te ontstressen vergaten ze prompt de zitting bij te wonen.

Sommige parlementsleden probeerden hun gedrag te rechtvaardigen, sommigen verzonnen smoesjes en anderen vluchten snel weg van de camera en de pijnlijke vragen en duiken de lift in.

Hiltrud Breyer, een Duits parlementslid voor De Groenen - een type partij die algemeen bekend staat als moralistisch en anti-materialistisch - botst zelfs van schrik tegen een muur op bij haar poging de camera te ontwijken. Hiltrud klaagt tegen de journalist dat het impertinent is, en dat is natuurlijk waar, haar gedrag is schaamteloos.

Een politicus die vlijtig nieuwe wetten opdringt aan burgers is veel schadelijker dan een die thuis voor de TV hangt.
De nieuwsgierigheid van de RTL journalist werd uiteraard niet in dank afgenomen. Hoewel hij alle recht had daar te zijn en te filmen werd hij door zeven beveiligingsmensen uit het gebouw gezet.

Dat politici zo Eurofiel zijn is beter te begrijpen bij het zien van zo'n reportage. Prachtig toch als je jezelf kunt verrijken buiten het oog van belasting betalende Europeanen. En je houdt er nog een goed gevoel van over want je werkt voor de 'goede' zaak; vrede en welvaart in Europa (en zakkenvullerij, betutteling, multiculturalisme, centralisatie en belastingverhogingen).

Vrijheidslievende mensen kunnen gelukkig tevreden zijn met het gedrag van deze schoemelende parlementariërs. Een politicus die vlijtig nieuwe wetten opdringt aan burgers is immers veel schadelijker dan een die thuis voor de TV hangt. Voor 284 euro per dag zouden vele belastingbetalers alle (euro)parlementariers voor de buis willen zien niksen.


MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl