Amerika heeft lijst van 8 miljoen relschoppers

Door Ingezonden

24 mei 2008

Die opgepakt kunnen worden in tijden van "nationale crises".

GeenStijl meldt (via de DailyKos):

Dat is pas vooruitdenken. De Amerikaanse overheid heeft een database met de gegevens van ruim 8 miljoen Amerikanen aangelegd. Mocht er ooit een 'nationale crisis' uitbreken, dan komen alle 8 miljoen in aanmerking voor opsluiting in een concentratiekamp. Gewoon omdat ze vervelend zijn. De lastpakken zijn al ingedeeld, zodat als er bijvoorbeeld oorlog uitbreekt of een grote kernramp, ze zich moeten melden bij de plaatselijke autoriteiten. 

Schijnt standaardprocedure te zijn zo'n lijst en geef toe, het is ook wel erg handig. Want als je oorlog aan je kop hebt, heb je wel wat beters te doen dan lastige bloggers, journalisten, vrijheidstrijders het hoofd te bieden. Het registratieprogramma heeft wel weer een ouderwets stoere naam: 'Main Core' heet het project.

Meervrijheid schrijft al jarenlang over de gevaren van de Amerikaanse en zelfs Nederlandse politiestaat. Hieronder vind je bijvoorbeeld de tien stappen die vrijwel altijd door overheden gezet worden op weg naar een politiestaat:
De tien stappen 

1. Zorg voor een afschrikwekkende binnen-en buitenlandse vijand (zoals terroristen, of Irak en Iran)

2. Creëer een gulag (zoals Guantanamo Bay en andere kampen die nu in de VS worden gebouwd)

3. Creëer een paramilitaire klasse (zoals Blackwater USA en andere groepen die bijvoorbeeld al bij de Katrina-ramp zijn ingezet)

4. Ontwikkel een binnenlands surveillance systeem (zoals het afluisteren van telefoons, het meelezen van e-mails, etc.)

5. Val burgergroeperingen lastig (door bijvoorbeeld te infiltreren in vredesbewegingen)

6. Pak mensen zomaar op en laat ze zomaar weer vrij (zoals bijvoorbeeld gebeurt bij mensen die op de terroristen watch list staan)

7. Richt je op bepaalde belangrijke individuen (zorg er bijvoorbeeld voor dat kritische rectoren, professoren, journalisten enzovoorts ontslagen worden of geen nieuw werk kunnen vinden)

8. Controleer de pers (pak onder het mom van staatsveiligheid of andere redenen journalisten op, of verspreid zelf onware berichten en andere propaganda)

9. Noem het verraad wanneer mensen het niet met je eens zijn (zoals George W. Bush bijvoorbeeld sinds 2006 via de Military Commisions Act het recht heeft om willekeurig wie een 'enemy combatant' te noemen en op te pakken)

10. Roep de noodtoestand uit en schort daarmee de normale juridische procedures uit (de John Warner Defense Authorization Act of 2007 geeft de president veel meer macht over de Nationale Garde en meer macht om zelf de noodtoestand uit te roepen waarna hij de Nationale Garde kan laten doen wat ie wil waar ie maar wil ) 

Lees hier meer over de stappen die de Amerikaanse regering al heeft genomen. En stel je voor wat er, nu de overheid zoveel macht heeft, zou kunnen gebeuren als er volgend jaar een grote terroristische aanslag in Amerika wordt gepleegd...
Gerelateerde links:
- De tien stappen op weg naar een politiestaat
- De politiestaat is dichterbij dan je denkt,
- Nederland politiestaat?
- Daily Show satire over de politiestaat 

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl