Het recht om geworpen te worden

Door Redactie

13 juni 2002

David Flood is een dwerg van iets meer dan een meter hoog.

David beoefent het relatief passieve beroep van "geworpene der aarde" tijdens zogenaamde dwergwerpsessies in bars e.d. In de staat Florida waar hij woont is echter een wet aangenomen die het verbiedt aan dwergwerpen te doen.

Andere dwergen, van de organisatie Little People of America, hadden namelijk aangedrongen op een verbod aangezien het discriminerend, gevaarlijk en onmenselijk zou zijn (van je mededwergen moet je het maar hebben).

Maar David is het er niet mee eens en stelt: "Ik ben een dwerg en ik wil geworpen worden". Voor veel banen komen dwergen jammer genoeg niet in aanmerking en het is natuurlijk sneu wanneer iemand op deze manier beroofd wordt van zijn broodwinning. Waarom zouden sommige dwergen mogen beslissen over het lot (en het lichaam) van andere dwergen?

Het ontbreken van een dwergwerpverbod betekent namelijk niet dat onwillige dwergen opeens geworpen moeten gaan worden. Dus is het beter als iedere dwerg zelf beslissen kan over zijn eigen lichaam. Ook voor dwergen zou moeten gelden: "Meer vrijheid!" ABC News heeft er meer over.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl