'Ambtenaren massaal op snoepreis naar Peking'

Door Ingezonden

21 april 2008

Na de Nederlandse Antillen wordt nu ook China overspoeld door Nederlandse ambtenaren.

Elsevier meldt:

Gemeenten en provincies in Nederland geven tienduizenden euro's uit om aanwezig te zijn bij de Olympische Spelen in Peking. Het geld is 'nodig' om de entreetickets, hotels en vluchten te betalen voor de ambtenaren, wethouders, burgemeesters en commissarissen van de koningin.

Stadsreclame
Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven grijpen het sportevenement aan om ‘stadsreclame’ te maken. Ook zou het economisch nuttig zijn, aldus de gemeenten. Ook de mogelijke Olympische Spelen in Nederland in 2028 worden genoemd als reden voor de reisjes naar Peking.

Verbijsterd
Om deze reden trekt de provincie Flevoland 30.000 euro uit. De SP in Flevoland is ‘verbijsterd’, aldus het AD. ‘Een groep van vijf man vind ik erg overdreven,’ zegt Statenlid Arie Stuivenberg. ‘Bovendien vraag ik me af waarom de provincie Flevoland zich moet bemoeien met de Spelen in 2028.’

Snoepreisjes
Het SP-Kamerlid Ronald van Raak: ‘Dit zijn nou echt snoepreisjes. Ik kan mij niet voorstellen dat ze op die tribunes nieuwe contacten met bedrijven kunnen leggen.’ Niemand van de bestuurders en ambtenaren vindt de ‘situatie’ in China een reden om de Olympische Spelen te mijden, aldus de krant. De openingsceremonie laten ze wel aan zich voorbij gaan.

Gerelateerde links:
- De logica van de bureaucratie
- De mythe van de efficiënte overheidsdienst
- Links vullen
- Ministeries geven 5 miljoen uit voor 110 nieuwe koffieautomaten

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl