Lang leve de discriminatie!

Door Simon Rozendaal

10 april 2008

Discriminatie heeft een slechte naam. Waarom eigenlijk?

Elsevier-columnist Simon Rozendaal roept op tot openheid en nieuwsgierigheid in deze video.

Bart Croughs beschreef eerder de schandelijke discriminatie van lelijke mensen en riep Jack Spijkerman en Freek de Jonge op een actiegroep te starten. Croughs' idealisme komt ook in Hoeren en disco's tot uiting waarin hij discriminatie van allochtonen door prostituees aan de kaak stelt. Andere artikelen van Bart Croughs over discriminatie vindt u hier en hier

Frank Karsten betoogt in De overheid als veroorzaker van haat en discriminatie dat het juist overheidsingrijpen is dat haat en discriminatie tussen bevolkingsgroepen veroorzaakt, en Marcel Roele geeft in Discrimineren mag! aan waarom discriminatie op zich geen probleem hoeft te zijn, zolang de overheid zich er maar niet mee bemoeit. 

Twee klassieke verdedigingen van het recht op discriminatie vindt u in Het recht om te discrimineren van Scott W. Sixier en in 'Discrimineren is een mensenrecht' van Matthias Storme.

Marcel Roele schreef vele artikelen over de vele verschillen waar Rozendaal graag openheid en nieuwsgierigheid over wil.

Over de auteur

Simon Rozendaal is wetenschaps- journalist voor het opinietijdschrift Elsevier.

Op zijn weblog publiceert hij vaak prikkelende artikelen waarin hij o.a. de ongegronde paniekzaaierij van de milieubeweging bestrijdt.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl